Leleplezte a szocialista képviselő titkos luxusvilláját a Momentum politikusa, az ügyészség szerint ez bűncselekmény

Jogállam a köbön.

Határozatot hozott a budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Ügyészség Paróczai Anikó ügyében, akit Kránitz Krisztián, volt kispesti MSZP-s önkormányzati képviselő és a Gazdasági Ellátó Szervezet (GESZ) jelenlegi alkalmazottja jelentett fel tavaly nyáron becsületsértés és személyes adattal való visszaélés miatt.

Paróczai tavaly februárban indított videósorozatot „Kispest, nagy Lopás” címmel a Facebookon, amelynek első része Kránitz Krisztián spanyolországi, Alicante közelében található, 60 millió forintos értékűre becsült villájáról szólt.

A mostani döntés értelmében a politikus bűncselekményt követett el.

Paróczai az ügyet közösségi oldalán részletezte:

„Emlékeztek még Kránitz Krisztián vagyonnyilatkozatában fel nem tüntetett spanyol villájára? Nemrég jött a hír, hogy az Ügyészség feltételesen felfüggesztette a személyes adatokkal való visszaélésem ügyét egy évre.

Ha egy évig a hatóság szerint példamutatóan nyilvánítom ki a véleményemet, és semmilyen egyéb bűncselekményt nem követek el, akkor a lezárják az ügyet.

A határozat kimondja: “Amennyiben a feltételes ügyészi felfüggesztés időtartama eredményesen telik el, a gyanúsított az előírt magatartást tanúsította, a gyanúsított a feltételes felfüggesztés alapját képező bűncselekmény miatt nem büntethető, így az eljárás megszüntetésére kerül sor.”

Az indoklásból nem világos – és a feljelentésből sem volt az -, hogy hogyan tudtam visszaélni NYILVÁNOS adatokkal.

Átláthatósági tanácsnokként és képviselőként a munkámat végeztem: megmutattam azt a spanyol villát, amit Kránitz Krisztián “kifelejtett” a vagyonnyilatkozatából.

Ahogy a magyaroknak joga van látni, hogy milyen fényűző kacsalábon forgó majorságot épít Hatvanpusztára Orbán Viktor, úgy ahhoz is joguk van, hogy lássák, milyen spanyol villát titkol előlük Kránitz Krisztián.

Nem fognak megfélemlíteni.

A határozat ellen panasszal élünk az ügyvédemmel, ugyanis az IGAZSÁG NEM LEHET SZÁJKOSÁRBAN!”

(kiemelt kép: Kispest.info)

Valódi Hírek