Varga Judit kifakadt a BBC-nek: Eszméletlenül felbőszítették az EU-s döntéshozók

Felháborították az utóbbi időszak nyilatkozatai.

Interjút adott a BBC-nek Varga Judit. Az igazságügyi miniszter a melegellenessé tett pedofiltörvényről nyilatkozott a brit közszolgálati televízió riporterének.

A miniszter szerint a törvény célja, hogy a kormány biztosítsa a gyermekek védelmét és a szülői jogok érvényesítését. Szerinte a döntés összhangban van az Európai Unió Alapjogi Chartájával. Elmondta, szerinte a szülők a törvény révén vallási, világnézeti és pedagógiai nézetüknek megfelelően nevelhetik gyermekeiket.

Arról beszélt, hogy a „szülői házra” tartozik a gyermeknevelés, amelybe senki más nem szólhat bele. „Már csak ezért is

szégyenteljes ez az alaptalan és összehangolt támadás, amelyet a hazám ellen indítottak

— méltatlankodott dühösen.

Szerinte a Benelux államok, azaz Belgium, Hollandia és Luxemburg képviselői úgy idézik a magyar törvényt, hogy „alapvető elemeket” hagynak ki belőle. Szégyenteljesnek nevezte, hogy számos európai ország „elfogult politikai nyilatkozatot” tett közzé, amelyben tiltakoztak a magyar törvény szexuális kisebbségeket elhallgattató passzusai miatt.

A riporter megkérdezte Vargától, hogy nem bánja-e, hogy olyan magas rangú vezetők is kiálltak a törvény egyes passzusai ellen, mint például Angela Merkel. Erre a miniszter úgy felelt, hogy szerinte félremagyarázzák egyes vezető európai politikusok a törvényt, és kihagynak belőle lényeges pontokat.

Ez a törvény senkit sem diszkiriminál. Nem vonatkozik a 18 éven felüliek életére és sz*xuális irányultságára” — jelentette ki a miniszter. Arról is beszélt, hogy a magyar kormánynak fontos az egyén szabadsága, és a nemi irányultság védelmét „alkotmányos szinten” rögzítették.

Azt sérelmezi, hogy a nyilatkozó politikusok az állampolgári és kisebbségi jogokat a gyermekek jogaival — bár kérdéses, hogy ezek miért kerülnek egymással ellentmondásba. Szerinte a magyar törvénykezéssel szembeni megnyilatkozás szégyenteljesnek tekinthető.

Elmondta, már tavaly is tiltakozott az Európai Bizottság, amikor a kormány a veszélyhelyzet idején teljhatalmat szavaztatott meg magának az Országgyűléssel. Hozzátette, európai színtéren az elsők között vonták vissza a veszélyhelyzeti rendelkezésüket a koronavírus-járvány első hulláma után.

Farkast kiáltottak, de az élet bebizonyította, hogy nem volt igaza a kritikusoknak” — jelentette ki.

Szerinte az, hogy a törvénnyel az üzleti jogok is sérülnek, csak egy jogi álláspont,

nem pedig ítélet. Szerinte pedig erre joga van a magyar kabinetnek reagálni.

Arról is beszélt, hogy szerinte „színtiszta provokáció„, hogy a magyar kormányt melegellenesnek tartják a nemzetközi színtéren. Elmondta,

Magyarországon „nincs megkülönböztetés„,

és a törvénnyel kizárólag a kiskorúakat védik.

(Varga Judit/Facebook)

Valódi Hírek