Kiadták az ukázt az európai magyar nagykövetségeknek: Orbán hét pontjával kell házalniuk a külföldi lapoknál

Beindult a nemzetközi EU-ellenes kampány.

Utasítást kaptak a külföldi, főleg európai magyar nagykövetségek, hogy segítsenek a helyi lapokban elhelyezni Orbán Viktor hét pontját, amelyben leírta, milyen Európai Uniót szeretne — értesült a Népszava.

Orbán hét pontját már nem csak hirdetésként, hanem újságcikként is terjesztenék.

Kovács Tamás Iván belgiumi magyar nagykövet nem akart nyilatkozni az üggyel kapcsolatban, Kovács Zoltán kormányszóvivő pedig nem válaszolt a lap kérdéseire, így azt nem lehet tudni, pontosan hány lapban akarták a hirdetést feladni, és hány újság utasította vissza őket.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a Jyllands-Posten nevű dán újságban, és egy spanyol lapban is megjelent egy egész oldalas hirdetés szombaton, amelyben Orbán Viktor fogalmaz meg

hét javaslatot az EU jövőjéről.

A hirdetés grafikai szempontból a Magyarországon már jól ismert plakátkampányokra hasonlít, a HVG pedig felhívja a figyelmet arra, hogy tele van elgépelésekkel és vesszőhibákkal.

A hirdetés ugyanazokat sulykolja, mint itthon minden kormánytag:

  • Brüsszel szuperállamot épít
  • az Európai Parlament egy zsákutca
  • az európai integráció eszköz, nem pedig öncél.

Két belga lap azonban elutasította a hirdetés közlését, mondván: az nem fér össze az általuk képviselt értékekkel.

Ezekkel a hirdetésekkel a Media Dynamics Kft. nevű cég házal az európai lapoknál, de most úgy tűnik, a kormány arra utasította az európai magyar nagykövetségeket, hogy segítsenek elhelyezni külföldi lapokban Orbán Viktor hagymázas vízióit.

A Népszava megjegyzi, hogy a napokban egymáshoz nagyon hasonló cikkek jelentek meg Orbán Európai Unióval kapcsolatos gondolatairól észt, szlovén és cseh portálokon.

Valódi Hírek