Kiakadtak Orbán EU-ellenes propagandáján a belga lapok, nem hozták le a fizetett hirdetéseket

A lapok szerint a hirdetés „hadilábon áll az igazsággal”.

„A hirdetést nem fogadtuk el, mert nem fér össze az általunk képviselt értékekkel” – ezzel magyarázta a flamand nyelvű De Morgen című lap a Népszavának azt, hogy miért nem közölték azt az egész oldalas fizetett hirdetést, amiben Orbán Viktor hét pontban írja le, milyen EU-t szeretne.

A hirdetések publikálását a De Morgen mellett a La Libre Belgique című francia nyelvű belgiumi újság is elutasította. A lap főszerkesztője, Dorian de Meeûs döntésüket a Népszavának többek között azzal magyarázta, hogy szerintük a leközlésre szánt hirdetés

„hadilábon áll az igazsággal”, illetve „meglehetősen szabadon bánik a tényekkel”.

Szombaton derült ki, hogy a Jyllands-Posten nevű dán újságban, és egy spanyol lapban is megjelent egy egész oldalas hirdetés, amelyben Orbán fogalmaz meg hét javaslatot az EU jövőjéről.

A hirdetés, amely grafikai szempontból a Magyarországon már jól ismert plakátkampányokra hasonlít, többek közt olyan állításokat tartalmaz, mint az is, hogy

  • Brüsszel szuperállamot épít
  • az Európai Parlament egy zsákutca
  • az európai integráció eszköz, nem pedig öncél
  • közös gazdasági siker nélkül az Európai Unió szét fog esni, ezért csak olyan politikát szabad támogatni, amely kizárólag a közös gazdasági sikerre összpontosít.
  • Brüsszel hatalma egy tekintélyes szeletét kiszervezte és átjátszotta Európán kívülről szervezett és elsősorban Soros György által irányított hálózatoknak.
  • A következő évtized a veszélyes kihívások korszaka lesz: népvándorlások, migráció, járványok és pandémia. Meg kell védeni az európaiakat.
  • Szerbiát fel kell venni az Európai Unióba.

(Népszava nyomán)

Valódi Hírek