Gigantikus „Hungary is not Orbán” felirat jelent meg a Fidesz 800 milliós brüsszeli irodájának falán (+fotók)

Látványos akció.

Az elmúlt napokban a magyar kormány melegellenes törvényétől volt hangos a nemzetközi sajtó. A csütörtöki EU-csúcson többek közt erről is vitatkoztak az Unió vezetői: miután az EU-s országok többsége nyilatkozatban ítélte el a magyar jogszabályt, a vitán pedig szabályosan szétszedték Orbán Viktort a miniszterelnökök.

A legdrámaibb beszédet a vállaltan meleg luxemburgi kormányfő mondta:

“Az anyám gyűlöli, hogy meleg vagyok, ezzel élek együtt.

És most Ön törvénybe foglalta.

Tisztelem, de ez most a vörös vonal. Ez alapvető jogokról szól, arról, hogy lehet másmilyennek lenni.”

— fogalmazott. Mark Rutte holland, és Antonio Costa portugál kormányfő pedig azzal érveltek, hogy amennyiben a magyar kormány elfogadja a diszkriminatív és kirekesztő törvényt, úgy az országnak

nincs helye az EU-ban.

Persze Orbán már a vita előtt próbálta magyarázni a bizonyítványát az újságíróknak: azt mondta, hogy a magyar törvény egy gyerek- és szülővédelmi törvény, a magyar állam pedig a törvénnyel annak feltételeit teremti meg, hogy a szülők megfelelően tudják gyakorolni a jogaikat.

A Fidesz 800 milliós brüsszeli pártirodájának falán, a történtekre reagálva péntek éjjel hatalmas felirat jelent meg, amelyen szivárványos háttér előtt, Orbán fotója mellett az áll:

Hungary is not Orbán!

A felirattal a Demokratikus Koalíció tiltakozott Orbán kirekesztő törvénye ellen, egyben azt is hangsúlyozva, hogy a magyarok többsége nem ért egyet a homofób és antidemokratikus intézkedéssel:

Valódi Hírek