Felháborító: Ha akarják, sem tudják letiltani a fideszes reklámokat a youtuberek a csatornáikon

Pedig ez elvileg lehetetlen.

Háttér: Van egy pici YT csatornám (gaming, miért, mit vártál), ami pici pénzt termel reklámbevételeken át.

— kezdi történetét egy redditor a r/hungary csatornán.

Két hónapja balról be a Gyurcsány-show reklámok, jó sok pénzünket belerakták, szóval garantáltan beadja rengetegszer minden videó előtt.

A posztolónak azonban nem igazán tetszett, hogy az 500-1000 nézője, aki megnézi a videóit, rögtön ezt a hirdetést kapja az arcába. Szerencsére AdSense-en keresztül a reklámokat tiltani és engedélyezni lehet — elvileg.

Ugyanis hiába tiltotta le az összes Fideszes promóciót, azok megtették a lehetetlent, és áttörték a blokádot.

Beszéltem másokkal, akik szintén letiltották esetleg más módszerekkel (kategóriatiltás), és ők is azt mondták, hogy GYURCSÁNY SHOW IS BACK.

Ebben az a roppant fura, hogy ez elvileg lehetetlen. HIVATALOSAN nincs mód arra, nincs az a pénz, hogy ezek átmenjenek a tiltáson. De ez az egy reklám átmegy.

Úgy érzi, egyetlen útja maradt, ha teljesen kikapcsolja a hirdetéseket, de ezzel lemondana a havi bevételeinek durván 10 százalékáról.

Egy hozzászóló megjegyezte, hogy bár a Fidesz jelmondata, hogy kisgyerekeket nem tesznek ki agymosó propagandának, mégis a nekik készült tartalom előtt is rendszeresen felbukkan a szóban forgó propaganda.

„Kedvencem amikor a 14 hónapos kislányommal előveszem a telefont, hogy megnézhetünk egy gagyi animációs gyerekdalt.

„ÚJRA ITT A GYURCSÁNY SHOW”

Többen úgy gondolják, hogy jó pénzért a Youtube kivételeket tesz, más azt gyanítja, hogy így akarnak minket reklámmentesség vásárlására kényszeríteni.

Bármelyik is legyen a rejtély megoldása, a jelenség mindenképp felháborító.

Valódi Hírek