Orbán Viktor úgy tudja, vége a harmadik hullámnak, és újra az ajtón dörömbölnek a „migránsok”

Nagy veszély fenyeget.

Szokásos péntek reggeli interjúján vett részt Orbán Viktor a Kossuth rádióban. A Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a kormány aktuális döntéseiről beszélt a miniszterelnök.

Az interjú elején az oltásokkal kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy „másfél hónapos előnyben” van a magyar oltási programban más országokhoz viszonyítva, példaként Romániát hozta. Az újraindításában szerinte elsők vagyunk az országok között. Ennek ellenére azonban aggasztónak nevezte, hogy több mint 3 millió ember nincs beoltva a 18 év feletti lakosság körében.

A pedofiltörvényként eladott, azonban számos szakmai és civil szervezet szerint valójában melegellenes jogszabályról azt mondta, hogy „ebben a kérdésben leginkább a melegek véleménye számít, nekünk nem tűnik a törvény melegellenesnek„. Arról beszélt, hogy mivel 18 év felettiekről szól a törvény, nem szólhat a szexuális kisebbségek ellen.

Ezzel kapcsolatban a gyermekvédelem mögé bújt válaszában. A riporter kérdésére úgy felelt, hogy

{a}kik nem felnőttek, azokat védeni kell.

Ha a melegközösség tagjai továbbolvassák a törvényt, akkor látják„, hogy nem ezen közösség tagjai ellen irányul a jogszabály, és a gyermekek szexuális nevelése továbbra is a szülők feladata.

Arról is beszélt, hogy az „iskolai szexuális nevelés korlátait fel kell állítani„, és a gyermekeket meg kell védeni azon tartalmaktól, amelyeket a szüleik károsnak vélnek. Szerinte a nevelés a szülők feladata, és a gyermekek később nagykorúvá válva majd dönthetnek arról, milyen életet folytatnak.

A műsorvezető megkérdezte, rontja-e a gazdaság versenyképességét az Európai Unió a magas keresetű magánszemélyek számára bevezetendő minimumadóval. Orbán azt felelte, hogy az exportra optimalizálódott magyar gazdaság teljesítményét ronthatná az új adónem bevezetése, ezért a kormány elutasítja azt.

A miniszterelnök elismerte, a következő időszakban gondot okozhat a költségvetési hiány.

Szerinte a legoptimálisabb az lenne, ha Magyarország nem hitelfelvevő, hanem hitelnyújtó lenne. Azt mondta, a legideálisabb az lenne, ha a nemzetgazdasági hiány nulla közelében lenne, azonban ez a közeljövőben nem reális.

Elmondta, „vita van” az ország konzervatív és liberális közgazdászai között. Szerinte az előbbiek az államadósságot csökkentenék és a tartalékot halmoznának fel, azonban úgy látja, most nincs itt ennek az ideje.

A következő időszakban a 13. havi nyugdíj emelésére, a fiatalok adómentességére és a vállalkozók számára juttatott, már-már utópisztikusan hangzó 200 ezer forintos minimálbérre koncentrálna. Szerinte a jövő évi, a választások évére meghatározott költségvetés a helyreállításról fog szólni.

Azt mondta, a közhangulat arra tendál, hogy a járvány után nem tér vissza az élet a régi kerékvágásba a gazdasági nehézségek miatt. Az újraindítással kapcsolatos tervekkel kapcsolatban kifejezte, új pillérekre építkezne, ezért szerinte ismét nemzeti konzultációra van szükség.

A miniszterelnök szerint legyőztük a harmadik hullámot, így

visszatérhet a régi, jól megszokott téma, a bevándorlás kérdése.

Szerinte a tengeren megnőtt „a migrációs nyomás„. „A migráció rossz dolog, a Jóisten nem véletlenül oda teremtette az embert, ahová született” — fogalmazott Orbán.

Ennek ellenére úgy látja, vannak olyan élethelyzetek, amikor nem elkerülhető, hogy embertömegek távozzanak az anyaországukból. Elmondta, „néha megölik az embereket, elnyomástól szenvednek, és akkor el kell menekülni”. Szerinte azonban ezen országokban rendet kell tenni, hogy visszatérhessenek a lakók.

A jelen helyzettel kapcsolatban arról beszélt, hogy elsősorban Afganisztán és Mali felől kellene megállítani az embereket. A második védvonalat a Földközi-tenger, a harmadikat pedig Szerbia irányából alakítaná ki. A negyedik, végső határvonalnak a szerb-magyar kerítést nevezte.

(Telex/HVG nyomán)

Valódi Hírek