Itt a döntés: Vizsgálat indult Antall József fia ellen

Az általa vezetett szervezetnél gyakoriak a bérelmaradások.

Vizsgálatot indított a kormány az Antall József Tudásközpont gazdálkodása miatt. Erre azért volt szükség, mert felmerült, hogy

az intézményt vezető Antall Péter a rendelkezésre álló állami forrásokat nem a kijelölt célokra használta fel,

amely a törvénynek is ellentmondhat.

Az ügyben Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselő adott be írásbeli kérdést Gulyás Gergely kancelláriaminiszterhez. Ebben a politikus arról írt, hogy az intézmény alapítványi vezetése és menedzsmentje „közpénzből járja a világ luxusszállodáit, elszámolja a magáncélú utazásait és luxuskiadásait, színlelt szerződéseket számol el a Miniszterelnökség felé„.

Ungár azt is leírta, hogy rendszeresek a bérelmaradások, emellett azonban magánkórházi ellátásra, valamint „több milliós PR-cikkekre” előszeretettel költ az Antall József Tudásközpont vezetése. Az intézmény közel 4 milliárd forintos költségvetésből gazdálkodik, amelyet teljes egészében a magyar állam finanszíroz.

Az intézmény meglehetősen belterjes, ugyanis a

havi bruttó 4 millió forintot kereső elnök, Antall Péter mellett annak felesége és ikertestvére is ott dolgozik.

Korábban a Direkt36 arról írt, hogy a járvány előtt a vezetőség évi 15-20 alkalommal utazott külföldre, és azokra összesen több tízmillió forintot költöttek.

Az LMP-s politikus kérdésére Orbán Balázs államtitkár válaszában azt írta, a Miniszterelnökség megvizsgálja, hogy az intézmény részére biztosított állami forrást a szervezet „hatékonyan és az alapítvány céljához méltó módon használta-e fel”, és ez alapján döntenek a további támogatásukról.

(hvg.hu/Direkt36)

Valódi Hírek