Kikerült Boldog István jobbkezének vallomása: Így működik a rendszerszintű korrupció a Fideszben

Mélyre nyúlnak a polip csápjai.

Nyilvánosságra került Boldog István asszisztensének, F. Petrának a 2020 februárjában írt tanúvallomása. Az ezzel kapcsolatos információkat a Blikk írta meg elsőként.

A bűncselekménnyel gyanúsított asszisztens elmondta, valóban közreműködött abban, hogy a hatalmi körhöz közel álló vállalkozók nyerhessenek a pályázatokon. Ennek ellenére azt is állította, hogy nem működött közre a vállalkozók kiválasztásakor.

F. Petrával kapcsolatban a lap megírta, hogy fiatalon kezdődött a karrierje a Fideszben. Eleinte szórólapozott a pártnak és ifjúsági szervezetének, a Fidelitasnak, majd egyre feljebb lépkedett a ranglétrán.

Állítása szerint egy idő után feltűnt neki, hogyan működik a párt helyi és országos szinten, és ezt ő álszent dolognak tartotta. Ehhez képest azonban

elfogadta a pártban zajló folyamatokat, mert félt attól, hogy ellenkező esetben a szervezet kivetné magából.

A nő természetesnek gondolta, hogy előnyben kell részesíteni a párthoz közel álló vállalkozói kört, és ezt nem is tartotta bűncselekménynek. Szerinte a párt politikája 2014-ben és 2015-ben ezen csoport megteremtéséről szólt.

A nő szerint ennek ellenére nem arról szólt a párt politikája, hogy politikusok zsebét korrupciós pénzekkel tömködjék. A portál arról is írt, hogy

F. Petra nem értette, hogy a büntetőeljárás során mit akar az ügyészség kideríteni.

Egy cserkeszőlői korrupciós ügy kapcsán azt felelte, hogy nem vetette latba befolyását, és önmagát „harmadrangú senki„-ként aposztrofálta. Emellett azonban elismerte, hogy

segített abban, hogy bizalmi vállalkozók végezhessék el a kijelölt munkát, ez azonban szerinte nem korrupció.

Elmondása szerint legfőbb feladata az volt, hogy a Fidesz kommunikációját irányítsa helyben, valamint az, hogy Boldog István kampányának céljait szolgálja. A Graphisoft Parkban történt találkozó kapcsán kifejezte, hogy nem történt pénzátadás, szerinte az érintettek csak megbeszélést tartottak a helyszínen.

A vallomás legérdekesebb pontjában Boldog jobbkeze a vagyonáról vallott. Elmondta, nincs jelentős vagyona, autóját is hitelre vásárolta, sőt, a Rolex órája is hamisítvány, amit azért vásárolt, hogy komolyan vegyék, és „ne tartsák kiscsajnak, aki Boldog kiskutyája„.

Elmondása szerint már az elfogása előtt tudott róla, hogy nyomozás folyik ellenük. Arról, hogy lehallgatják telefonját, Boldog Istvántól értesült.

A képviselő egyszer

azzal hívta fel őket Budapestről, hogy ne hívják többet főnöknek, és kilépett a közös Viber-csoportjukból.

A nő önmaga védelmében azt mondta, hogy még akkor sem menekült el, amikor Hadházy Ákos nyilvánosságra hozta botrányukat, és mindenki róluk cikkezett.

(Blikk nyomán)

Valódi Hírek