Habony Árpád 160 millió forintos luxusórával a kezén vett részt a toszkánai vitorlásversenyen (+fotó)

A Patek Philippe luxusórájára akár éveket is várni kell, és New Yorkba vagy Hongkongba kell utazni érte.

Beszámoltunk róla, hogy Habony Árpád május végén egy négynapos észak-olaszországi elit vitorlásversenyen indult Észak-Olaszországban, Toszkánában. Orbán egykori tanácsadója a The Nations League 2021 – Swan Tuscany Challenge nevű versenyen egy 11 méter hosszú, Black Battalion nevű vitorlás hajóval vett részt, amelynek bérleti díja egy hétre

9216 euró, vagyis több mint 3,2 millió forint.

Az Átltátszó.hu viszont most azt írja, a vitorláshajónál már csak az a karóra volt drágább, amit Havony a toszkánai verseny során viselt. A hajót gyártó cég Facebook-oldalára feltöltött, majd később törölt fotó alapján ugyanis kivehető, hogy Habony egy Patek Philippe Nautilus típusú órával szállt a tengerre.

Fotó: Nautor’s Swan / Facebook

A lap által megkérdezett szakemberek szerint ez vélhetően a 5976/1G-001 modell. Ha viszont az óra egy Patek Philippe Nautilus 40-ik évfordulós variánsa,

akkor az ára 160 millió forint körül mozog,

és olyannyira ritkának számít, hogy csak kereskedőknél elérhető, és sokszor hosszú várólista van rá. A lap által megkérdezett szakértők szerint, aki ilyen órát szeretne, egészen New Yorkig vagy Hongkongig kell utaznia érte.

“Ha valaki már elköltött valahol egy nagyobb összeget euróban, akkor a kereskedők felajánlják, hogy beszerzik neki, de erre is várni kell.

Most van olyan óra a piacon, amire itthon jelenleg 9 éves várólista van. Azt ne gondolja senki, hogy csak úgy bemegy egy óraboltba és megkapja.

És, bár drágának tűnik, ezek az órák még a tömeggyártású termékek között foglalnak helyet, az egyedileg gyártott órák piaca pár nullával feljebb kezdődik”

– mondta el az Átlátszónak a szakértő.

(Átlátszó.hu nyomán)

(Kiemelt kép: Origo)

Valódi Hírek