Dobrev Klára: Csak az akarjon kormányozni, akinek nem remeg meg a keze az elszámoltatásnál (+videó)

Addig nem lesz béke, amíg nincs elszámoltatás – közölte az egyetlen női miniszterelnök-jelölt.

Orbán Viktor már a vereségre készül 2022-ben, ezért igyekszik a következő kormány mozgásterét előre leszűkíteni – közölte Dobrev Klára az ATV Egyenes Beszéd csütörtök esti adásában.

A Fidesznek nem díszpolgárságot és dupla végkielégítést, hanem kemény elszámoltatást ígérő miniszterelnök-jelölt emlékeztetett rá: az ellenzéki pártok megállapodtak abban, hogy az országnak új alkotmánya lesz, amit népszavazáson fognak megerősíteni.

Az ellenzék arra kér felhatalmazást, hogy a jogállamot helyreállítsa – szögezte le Dobrev Klára, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a kizárólagos hatalomra törekvés alkotmányellenes.

Az elszámoltatásról és a jogállam helyreállításáról kifejtette:

„Csak az akarjon kormányozni, akinek nem remeg meg a keze 2022 után a kemény intézkedések meghozatalakor!”

Dobrev megerősítette azt a korábban a Nyugati Fénynek tett kijelentését, mely szerint

Magyarországon nem lesz béke, amíg nincs elszámoltatás.

Dobrev Klára bejelentette: kormányra kerülésük esetén vagyonőröket küldenek azokhoz a cégekhez, amelyek árbevételének jelentős része állami forrásból származik, és korrupciós veszélyhelyzetet hirdetnek ki.

A politikus a következő ciklus végére bevezethetőnek tartja az eurót, amivel stabilizálni lehetne a gazdaságot. Emlékeztetett rá, hogy Szlovákiában, ahol 12 éve euróval fizetnek, nincs olyan infláció, mint Magyarországon.

Dobrev azt is kijelentette: természetes folyamat, hogy a pártok egymás erős embereit támogatják, és nincs másfajta alku a Jobbik és a DK között, mint amit más pártok kötöttek az előválasztás előtt.

A DK-nak mind a 106 kerületben nagyon jó jelöltje van, de az a cél, hogy jövő áprilisig ne véreztessék ki a pártokat, ezért több választókerületben is visszalépnek egymás javára. Az előválasztáson éles küzdelem lesz, de az erőforrásokat áprilisra, a Fidesz ellen kell tartalékolni – szögezte le Dobrev Klára.

A teljes interjút itt tudod megnézni:


.

(atv.hu)

Valódi Hírek