Kövér László úgy tudja, az Európai Parlament a demokrácia elleni „legsunyibb, de leghatékonyabb merénylet”

Azt mondta, fogadna is a Fidesz 2022-es sikerére a választásokon.

„Csak a kereszténység köti össze az európai embereket” – mondta az Országgyűlés elnöke a Magyar Katolikus Rádió Kerengő című közéleti műsorában kedd este.

Kövér László szerint az EU tagállamainak jelentős része, de főleg az unió intézményei olyan világnézeti, politikai befolyásolás alatt vannak, amellyel a posztkereszténység korszakát szeretnék elhozni, és arra törnek, hogy felszámolják a hagyományos keresztény közösségeket.

Egy ilyen kereszténység nélküli időszak a káosz, a rettenet, az új barbárság korszaka lenne – vélekedett.

A házelnök szerint az államnak azért kell támogatnia a keresztény közösségeket, mert azok adják a társadalom normális működését fenntartó fundamentumokat, alapelveket és erkölcsi szabályokat.

A műsorvezető kérdésére Kövér László határozott nemmel válaszolt arra, hogy kilép-e Magyarország az Európai Unióból.

A pesszimista jövőképében ugyanakkor az unió szétesése is szerepel, de az optimista verzió az, hogy Európa nyugati fele feleszmél, és rájön arra, hogy az európai identitás csak a nemzeti identitásokból jöhet össze, a keresztény kultúrára támaszkodva.

A házelnök az Európai Parlamentet az európai demokrácia elleni „legsunyibb, de leghatékonyabb merényletnek” nevezte,

mert nem a népakarat kifejezője, hanem a nemzetállami parlamentek riválisaként működik.

Kövér László a magyar belpolitikáról azt mondta, hogy az elmúlt harminc évben, ha nem lett volna a Fidesz, egy MSZP-SZDSZ váltópárt működne.

Mint mondta,

fogadna is a Fidesz és a KDNP sikerére a 2022-es választásokon, azonban minden eddiginél durvább, személyeskedőbb, gyalázkodóbb és gusztustalanabb kampányt vár.

Meglátása szerint ebben a közösségi médiának nagy szerepe lesz, amelynek tulajdonosai nem mérnek egyenlő mércével, és azzal is számol, hogy letilthatnak majd kormányzati szereplőket.

Ma a parlamenti vita az ellenzék részéről gyalázkodásról és közösségük hergeléséről szól – mondta Kövér László, hozzátéve, hogy ennek ellenére a Jobbikban, az MSZP-ben, sőt az LMP frakciójában is vannak olyanok, akiken látszik, szégyellik ezt.

„Az országgyűlési választáson azt kell majd mérlegelniük az embereknek, hogy az elmúlt ciklusban mit kaptak, és azt is, elhiszik-e a mostani ellenzékről, hogy nem teszi tönkre mindazt, amit egy évtized alatt elért Magyarország”

– vélekedett a házelnök.

A műsorban a kultúrharcról is szó esett, amelyet Kövér László szerint a jobboldal akkor tud elveszteni, ha nem lesz képes arra, hogy gyermekeiknek átadják azokat az értékeket, amelyeket a közösség megtartása szempontjából fontosnak tartanak.

A közösségi média brutális fenyegetést rejt a normális életre – jegyezte meg.

Kövér László arról is beszélt, hogy a közelgő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus egyik fő eseménye a Parlament előtt lesz, amelyen jelen kíván lenni.

(via mti)

Valódi Hírek