Akkora a botrány Sümegen, hogy még a fideszes országgyűlési képviselő is belebukott

Egy hamis érettségi indította a lavinát.

Már korábban írtunk róla, hogy a Sümegi Járóbeteg Szakellátó Központ vezetőjének — aki nem mellesleg a helyi polgármester felesége — hamis az érettségije, emiatt pedig a diplomáját is visszavonta a pécsi egyetem. A botrány azóta sem csillapodott, sőt, újabb fejezetéhez érkezett.

Németh Szabolcs sümegi ellenzéki politikus múlt szerdán megírta, hogy a választókörzet országgyűlési képviselőjét, Fenyvesi Zoltánt nem indítja újra a Fidesz, helyette egy régi motorost, Navracsics Tibort állítja ringbe a kormánypárt. A váltásra azért van szükség, hogy a botrányokkal terhelt körzetben eséllyel szállhassanak ringbe Orbánék.

Németh legújabb posztjában kifejezte, szerinte nem kérdéses, hogy a politikus Szabó Krisztina hamis érettségis botránya miatt nem indulhat újra. A település ellenzéki politikusa ezzel kapcsolatban számos megkeresést kapott.

A meglepetés és az egyetértés mellett egy lényeges dologban nem volt vita. Mégpedig abban, hogy Fenyvesi Zoltánt Végh László-Szabó Krisztina botrányos érettségi ügye és kétmilliós, pofátlan fizetése buktatta meg. Nem kezdett semmit ezzel a sümegi nagyon durva helyzettel!

Elhitte a hamis érettségis Szabó Krisztina és Végh László szövegét, miszerint nincs itt semmi gond, „álhír”, „minket szeretnek” egyéb ostobaságok. Meg is lett ennek az eredménye” — írta Facebook-oldalán a politikus.

Bejegyzésében arra is utalt, hogy a sümegi polgármester és érettségivel nem rendelkező, intézményvezető felesége valamit tudhat az elbukott parlamenti képviselőről. Németh úgy látja, a településvezető és felesége még a Fideszt is beáldozhatják azért, hogy megtartsák a széküket.

Ahogy hallom, Navracsics Tibor és stábja nem fogja lépések nélkül hagyni ezt az egész, az emberekben jogos felháborodást keltő sümegi helyzetet. Rendet kell teremteni és ezzel változásnak kell lenni, józan eszű, előre tekintő politikus nem azonosulhat és nem adhatja a nevét még jelöltként sem egy ilyen Végh –Szabó pároshoz” — ismertette a helyzetet Németh Szabolcs.

Arról is írt, hogy a párton belül megbuktatott országgyűlési képviselő, Fenyvesi Zoltán politikusi gyakorlata is figyelemreméltó, amely elősegíthette a visszaléptetését. Példaként Fenyvesi állítólagos gyakorlatára mutatott rá, amely szerint egy egyeztetésen megpróbálta „az általa odahívott és bemutatott hajdúszoboszlói pályázatíró céget kiváltságos helyzetbe hozni„.

A sümegi ellenzéki politikus szerint érdekes, hogy a képviselő miért ajánlott egy hajdúszoboszlói céget, amikor a sümegi körzetben számos olyan pályázatíró vállalat van, amely alkalmas a megbízások ellátására. Az egyeztetésből egyébként kihagyták a tapolcai, valamint az ajkai ellenzéki településvezetőket.

Németh kifejezte, le kell váltani a sümegi polgármestert és a botrányt okozó feleségét „és a velük azonosuló társaságot” is, hogy új fejezet nyíljon a város életében. Leírta, hogy a Fenyvesiékre jellemző „közpénzosztási gyakorlatot” meg kell szüntetni, ehhez pedig egy új választásra van szükség a körzetben.

Érdeklődve várom/várjuk, hogy Navracsics Tibor képviselőjelöltként mit tesz majd? Folytatja-e a sümegi milliós fizetésbe és az érettségi botrányba belebukott Fenyvesi hozzáállását vagy kompromisszum-kész, a másikhoz egyenlő partnerként viszonyuló jelöltként vág neki a 2022-es választásoknak?” — zárta bejegyzését egy költői kérdéssel a képviselő.

(Németh Szabolcs/Facebook)

Valódi Hírek