Egy friss kutatás szerint Dobrev Klára és Gy. Németh Erzsébet vezetnek Újbudán

Ha a XI. kerületieken múlna, a miniszterelnököt és az egyéni képviselőt is a DK adná.

Hétfőn megjelent a Závecz Research és az IDEA Intézet közös előválasztási kutatásának újabb része, ezúttal a Budapest 02. egyéni választókerületből, amely a XI. kerületet fedi le.

A felmérés szerint a kerületben a DK a legerősebb ellenzéki párt, őket a Momentum és az MSZP követi.

Miniszterelnök-jelöltek népszerűsége

Újbudán az előválasztáson biztosan vagy inkább részt venni kívánó ellenzéki szavazók 34 százaléka szavazna Dobrev Klára miniszterelnök-jelöltségére, míg Karácsony Gergelyt 32 százalékuk támogatja. Tőlük leszakadva következik Márky-Zay Péter (17%), illetve Fekete-Győr András és Jakab Péter (8 és 6 százalékkal).

Egyéni jelöltek esélyei

Az előválasztáson biztosan vagy valószínűleg résztvevő ellenzéki szavazók 31 százaléka Gy. Németh Erzsébetre, a DK jelöltjére szavazna, 29 százaléka Orosz Annát (Momentum) támogatná.

Barabás Richárd, a Párbeszéd–MSZP jelöltje 22 százalékot, míg a jobbikos Bába Szilvia 4 százalékot kapna (a Jobbik az adatfelvétel óta visszaléptette jelöltjét).

Az aktív ellenzéki szavazók 15 százaléka vagy nem tudta megmondani, hogy melyik jelöltre szavazna az előválasztáson, vagy nem árulta el, hogy kire szavazna – áll a kutatásban.

(IDEA Intézet)

Kapcsolódó cikkünk:

Gy. Németh Erzsébet mögé állt be a Jobbik Újbudán

.

 

Valódi Hírek