Elhasalt az Orbán-kormány a kínai spicliképzőn — Hatalmas a belső zavar a váratlanul nagy ellenállás miatt

Azt hitték, ezt is csont nélkül átverik.

Váratlanul nagy ellenállásba ütközött a kormány a Budapestre telepíteni szándékozott kínai kommunista kémképző központ miatt: a kínai hitelből megépíteni tervezett, a magyarokat az unokájukig eladósító, hazaáruló beruházás ellen hatalmas ellenzéki tüntetést tartottak a hétvégén, és egy friss kutatásokból kiderült, annak megépítését a budapestiek elsöprő többsége ellenzi.

Az ellenállás teljesen lefagyasztotta a máskor óramű pontossággal, szervezetten működő fideszes kommunikációt. A zavar látható volt hétfőn a Parlamentben is, ahol az ellenzéki interpellációkra Gulyás Gergely hétvégi egy mondatát ismételgették kétségbeesetten.

Mint ismert: a kancelláriaminiszter azzal a szöveggel visszakozott, hogy a Fudan Egyetem ügye közéleti vitára alkalmas formában pillanatnyilag nem létezik, de ha elkészülnek a tervek, arról a kormány hajlandó népszavazást kiírni.

Tordai Bence hétfőn arról érdeklődött a Parlamentben,

  • Visszavonják-e a törvényt, amiben döntöttek a Fudan Egyetemet fenntartó közérdekű vagyonkezelő alapítvány felállításáról?
  • Eltörölték-e a Fudanról szóló terveket, az eredeti koncepció szerint épül-e meg a Diákváros?
  • Ha Fudan-ügyben támogatja a kormány a népszavazást, akkor milyen témákról lesz még? Lesz-e a Budapest-Belgrád vasútról, vagy a jóval többe kerülő paksi bővítésről is referendum?

Az ellenzéki képviselő érdemi választ nem kapott, Varga Mihály pénzügyminiszter felállt, és papírból felolvasta Gulyás vasárnapi mondatait.

.
Tordai ezt követően az Orbán-kormány Kína-barát hozzáállásáról kérdezett, jelesül arról, hogy a máskor „harciasan küzdő Fidesz-kormány” miért nem ítéli el az ott folyó keresztényüldözést.

Erre Varga Mihály ismét felállt, és papírból felolvasta Gulyás vasárnapi mondatait.

.
(via 444.hu)

Valódi Hírek