Több ezren tüntettek a kínai spicliképző ellen a Kossuth téren

Egyre nő a feszültség a hazánkat évtizedekre eladósító Fudan miatt.

Szombaton hosszú idő után először újra tüntetést tarthatott az ellenzék: a nyárias időben több ezren gyűltek össze, hogy az Orbánék által Budapestre telepíteni kívánt kínai kommunista káderképző, a Fudan ellen tiltakozzanak.

A kínai kommunista diktatúra ráadásul a magyarokat eladósító hitelből építtetné meg a saját kémközpontját: annak költségeit a magyarok gyerekeinek és unokáinak kellene majd állnia.

A menet délután fél 5-kor indult el a Kodály köröndről, a tömegben minden mérhető ellenzéki párt zászlaját és aktivistáit látni lehetett.

A tüntetésen sok volt a molinó, mindenki vérmérséklete szerint fejezte ki nemtetszését a fennálló hatalommal:

fotó: Farkas Norbert / 24.hu

A beszédek a Kossuth téren 6 órakor kezdődtek el.

Jámbor András szervező, az MSZP VIII. kerületi képviselő-jelöltje a józsefvárosi lakhatási válságról beszélt, és arról, hogy a kínai kémegyetem elvenné a helyet 12 ezer magyar diák kollégiumi férőhelyétől.

Felszólalt Berecki Áron (Hallgatói Szakszervezet), Gede Márton és Őze Sándor (lakhatási szervezetek aktivistái), majd jött Baranyi Krisztina IX. kerületi polgármester, aki elmondta: a Fudan egy közpénzből létrehozott magánvállalkozás, így még a szokásosnál is többet lehet ellopni belőle.

Az utolsóként felszólaló Karácsony Gergely főpolgármester hangsúlyozta: abból az 500 milliárd forintból, amellyel a Fudan miatt eladósítják a gyermekeinket, fel lehetnek számolni a teljes gyermekszegénységet.

„Számomra felfoghatatlan, hogy mi lett azokból a suta kamaszokból, akik harminc éve még tüntettek a kommunisták ellen, és hogy mi lett azokból a bibós kollégistákból, akik némelyike még Oxfordba is eljutott, tudjuk ki támogatásával.

Belőlük most öltönyös nagy emberek lettek, helikoptereznek, és a kínai kommunistáknak adják oda a diákváros területét.”

– mondta Karácsony.

(címlapkép: Huszti István / telex.hu)

Valódi Hírek