Akkor is megtartják a kormányellenes tüntetést, ha az engedélyezettnél többen lesznek a Kossuth téren

Már több mint négyezren jelezték a részvételüket.

Már több mint négyezren jelezték, hogy részt vesznek azon a tüntetésen, amelyet a Diákváros mellett, illetve a Fudan Egyetem és a Fidesz ellen tartanak a Kossuth téren szombaton.

A jelenleg érvényben lévő járványügyi intézkedések szerint ugyanakkor a szabadtéren, mindenki által látogatható rendezvényeken legfeljebb ötszáz ember jelenhet meg. Ennél nagyobb rendezvényt csak akkor lehet megtartani, ha azon kizárólag védettséggel rendelkezők és kíséretükben 18 év alattiak jelennek meg.

A Facebook-eseménynél ugyanakkor az olvasható,

a tüntetést bejelentették a rendőrségnek, a rendezvény megfelel a törvényi és biztonsági előírásoknak. Illetve a szervezők azt kérik, hogy mindenki maszkban érkezzen az eseményre

Jámbor András, a Mérce egykori alapító főszerkesztője és a tüntetés szervezője emellett azt is közölte, mivel sokan jelezték a részvételüket, ezért már az Andrássy úton beléptetést kell csinálniuk.

Így a védettségi igazolvánnyal rendelkezők és a hozzájuk tartozó 18 éven aluliak a Kodály Körönd felől, illetve a Rippl Rónai utcánál tudnak a rendezvény területére belépni. Míg azokat, akik még nem rendelkeznek védettséggel arra kérték, hogy a Rippl Rónai utca kereszteződése és a Hősök tere kisföldalatti kijárata közötti szakaszon gyülekezzenek.

A tüntetésen felszólal többek között Karácsony Gergely főpolgármester és Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere is.

 

Valódi Hírek