Mi történt? Több kórházban is elmaradt a második AstraZeneca-oltás

Kifogytak a vakcinákból.

Hiába álltak sorba a páciensek, nem kapták meg a második körös oltásukat a budapesti Kútvölgyi kórházban és a szombathelyi Markusovszky Kórházban, mivel elfogyott az AstraZeneca vakcinája.

A Telex és az Index olvasói ugyanis arról számoltak be, ma délelőtt kellett volna megkapniuk a második oltásukat a Kútvölgyi kórházban, az oltóponton azonban azt közölték,

hogy nincs oltóanyag.

Beszámolók szerint a budapesti oltóponton arról tájékoztatták az oltásra várókat, hogy valószínűleg június 3-án vagy 10-én érkezik majd elegendő szállítmány az AstraZenecából,

ezt azonban nem tudták garantálni, de felírták őket egy listára azzal, hogy majd értesíteni fogják, mikor kapják meg az oltást.

A Telex olvasója ezért később a Városmajori Kórházban próbálkozott, ahol viszont azt mondták neki, hogy csak azoknak adhatják be az oltást, akik első oltásként kapják, és a mai napra foglaltak időpontot az EESZT rendszerében. Egy másik kórházban pedig azt a tájékoztatást kapta, hogy „esélytelen, hogy ne ott oltsák be, ahol az elsőt kapta”.

Az Index egyik olvasójának viszont már letelt az első oltásától számított 12 hét, ami azt jelenti, időszerű lenne, hogy megkapja a második adagot, azonban ma őt is elküldték az oltópontról.

Hasonlóról számolt be az Ugytudjuk.hu is, amely szintén olvasói panaszra hivatkozva azt írja, a szombathelyi Markusovszky Kórházban ugyanis az az ajtóra ragasztott felirat fogadta a második AstraZeneca-oltásra érkezőket, hogy

„a mai napon oltóanyag hiányában az AstraZeneca második oltása elmarad. Csütörtökön 8-15 óra időtartamban kerül pótlásra.”

Az operatív törzs hétfő délutánig nem közölt információkat arról, hogy igazak-e ezek az olvasói beszámolók, illetve amennyiben igen, milyen probléma miatt nem érkeztek meg a vakcinák az oltópontokra.

(Index/Telex/Ugytudjuk.hu)

Valódi Hírek