A csicskamédia úgy tudja, a magyarok kétharmada rajong Orbán járványkezeléséért

Üdvözlünk egy alternatív valóságban.

Három közül majdnem két magyar (62 százalék) jelezte a harmadik hullám végén, hogy elégedett a magyar kormány járványkezelésével — ezt Orbán Viktor házi intézete, a Nézőpont Intézet tudta kikutatni, és a Magyar Nemzet adott róla hírt hétfőn.

A NI szerint, ahogy kilábaltunk a harmadik hullámból, úgy emelkedett 62 százalékra a kormány intézkedéseivel kapcsolatos közmegelégedés.

„A harmadik hullám idején ugyan némileg csökkent az elégedettség, de mind a most mért magas adat, mind az a tény, hogy a járvány idején soha nem csökkent ötven százalék alá az elégedettségi mutató, komoly kormányzati teljesítmény”

— írják. A lap megjegyzi, hogy ez az elégedettség kiemelkedő Európában, majd megpróbálja megmagyarázni az okait is.

Szerintük a magyarok Orbán iránti rajongásának okai a magas átoltottságban, a vakcinabeszerzés sikerességében és a védekezés eredményességében keresendők. Arról, hogy Magyarországon a legmagasabb a lakosságarányos halálozás,

egyetlen szót sem ejtenek.

A kormánypárti szavazók — mily meglepő — 89 százaléka elégedett a kormány járványkezelésével.

„A 2022-es választás szempontjából azonban fontosabb, hogy a kormányellenesek 26, az ismeretlen preferenciájúak 45 százaléka is elégedett a kormány teljesítményével (69, illetve 27 százalékuk elégedetlen). Rossz hír a baloldalnak, hogy idén még nem volt ilyen magas a kormány járványkezelésével való elégedettség a potenciális szavazóik körében”

— írja a Magyar Nemzet.

 

Valódi Hírek