FRISS: A brit hírszerzés megdöbbentő megállapítást tett a koronavírus kapcsán

Eddig ennek ellenkezőjét hitték.

A koronavírus-járvány első hullámában sokan hangot adtak azon feltételezésnek, amely szerint a kór egy kínai laboratóriumból szabadult el. Ezt azonban mind ez idáig összeesküvés-elméletként kezelték, ugyanis a tudósok szerint denevér elfogyasztása után terjedt el az új típusú koronavírus Kínából, ezzel világjárványt okozva.

Most a brit hírszerzés megvizsgálta az okokat, és úgy vélik,

nem kizárható, hogy ténylegesen laboratóriumi körülmények közül szabadulhatott el a vírustörzs.

Ezt alátámasztja az a tény, amely szerint 2019 novemberében a vuhani víruslaboratórium 3 kutatója koronavírusos tünetekkel megbetegedett, és kórházi ápolást kaptak.

Korábban az Amerikai Egyesült Államokban januárban hivatalba lépett Joe Biden-adminisztráció is arra utasította az állami hírszerzést, hogy vizsgálják ki a koronavírus eredetét. Amennyiben kiderül, hogy a vírus valóban laboratóriumból szabadult el,

az amerikai kabinet nyomást gyakorolhat a kínai hatalomra,

ugyanis a tény rossz fényt vethet az ország hírére.

Virológiai szakértők szerint nem szabad politikai kérdéssé tenni az ügyet, azonban fontos kideríteni a koronavírus terjedésének okait, hogy a jövőben elkerülhetők legyenek a jelenlegihez hasonló világjárványok. A szakemberek szerint Kínán is múlik, hogy kiderüljön az igazság, és a mostani zárkózottságukhoz Donald Trump politikája nagymértékben hozzájárult.

(hvg.hu nyomán)

Valódi Hírek