Mégis nyomoz az ügyészség Mészáros Lőrinc környezetszennyező cége ellen

Úgy tűnik, Mészárosnak mégis vállalni kell a felelősséget.

Hatályon kívül helyezte a Gyöngyösi Járási Ügyészség azt a korábbi megszüntető javaslatot, amely szerint felfüggesztik a nyomozást Mészáros Lőrinc Viresol Kft. nevű cége ellen

– közölte Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese pénteken.

Kocsis-Cake több képviselőtársával, így többek között Szél Bernadett-tel, Stummer Jánossal és ifj. Tényi Istvánnal együtt 2019 novemberében, az akkor még Mészáros tulajdonában levő, ám azóta adósságokba taszított és kifosztott, a mostanra állam által visszavásárolt Mátrai Erőmű területén belül történt környezetkárosítás és más bűncselekmények miatt tett feljelentést.

A képviselő azt írja, a szintén Mészároshoz köthető, az erőmű területén működő Viresol Kft. ugyanis

környezetszennyező tevékenységet folytatott, így több településről is bűzről, légszennyezésről és az Őzse-völgyi víztározó szennyezéséről érkeztek beszámolók.

Néhány héttel ezelőtt a képviselőt még úgy tájékoztatták, hogy az ügyben megszüntetik az eljárást, a Gyöngyösi Járási Ügyészség viszont most hatályon kívül helyezte a megszüntető javaslatot, így a nyomozást folytatják.

„Mint kiderült, a korábban kirendelt munkavédelmi szakértő – aki azt állapította meg, hogy nem történt sem veszélyt előidéző cselekmény, sem mulasztás –

nem vizsgálta ki rendesen a szálakat, szakvéleményét nem megalapozottan készítette, mivel nem ismerte a többi, például orvosi vagy környezetvédelmi szakértő véleményét”

– közölte Kocsis-Cake.

Hozzátéve, az esetben több dolgozó tüneti kezelésre szorult, de olyanok is voltak, akik tartós betegségük mellett lettek rosszul a szennyezés során.

Valódi Hírek