Megbukott Szijjártó megállapodása: Nem kapott szobát Prágában egy magyar, mert a Szputnyikkal volt beoltva

Ennyit a nagy megegyezésről – írta az Index pórul járt olvasója.

Az Index egyik olvasója arról számolt be, hogy nem kapott szobát a prágai Hilton Hotelben, mert nem fogadták el az orosz Szputnyik V vakcinát.

„Pont most pattintottak le a prágai Hiltonban telefonon, miszerint bár a magyar nyelvű fehér oltási papírt a részletekkel még csak-csak elfogadják, de csak olyan oltás lehet rajta, amely engedélyezve van Csehországban.

Tehát a Szputnyik-vakcinát nem fogadják el, minket meg nyilván pont azzal oltottak. Ennyit a nagy megegyezésről: bár bemehetek a határon (ha igaz), de aztán aludhatok a híd alatt”

– számolt be a lap olvasója, aki állítása szerint azt követően szeretett volna Prágába utazni, hogy Szijjártó Péter május 14-én bejelentette, megállapodást kötöttek Csehországgal az oltási igazolvány kölcsönös elfogadásáról.

A külügyminiszter május közepén arról beszélt, az oltási igazolványokat a két ország kölcsönösen elismeri, így mindenfajta karantén-, vagy tesztelési kötelezettség nélkül utazhatnak a beoltott magyarok és csehek a két ország között.

Szijjártó azt is elmondta,

a megállapodás mindenkire nézve érvényes, függetlenül a beadott oltóanyag fajtájától.

„Sokat tárgyaltunk az elmúlt pár napban cseh barátainkkal, hogy lehetővé tegyük a már beoltott polgáraink számára a szabad utazást az országaink között” – írta akkor a miniszter a Facebook-oldalán.

Hozzátette, hogy Csehország és Magyarország között évente több százezer turista fordul meg, mostantól pedig újra megnyílik a lehetőség a kölcsönös prágai, budapesti, brünni városnézésekre, a fürdővárosok meglátogatására, a balatoni, hévízi pihenésekre.

Videó:

(Index nyomán)

Valódi Hírek