Novák Katalin úgy tudja, a migránsok megrohamozták az országot, de az indoklásra senki nem számított

Ezt nem láttuk jönni.

A magas átoltottság még jobban vonzza a migránsokat Magyarországra — mondta Novák Katalin Röszkénél Santiago Abascal Condénak, a migrációellenes spanyol VOX párt elnökének.

A spanyol pártelnök a röszkei tranzitzónánál azt figyelte meg, hogy „mitől olyan sikeres” Magyarországon a határvédelem.

„Az a fontos számunkra, hogy Európában megvédjük a külső határainkat, a belső határokat pedig átjárhatóvá tegyük. Most a koronavírus-járvány végéhez közeledve feladatunk, hogy még inkább koncentráljunk a külső határokra, hiszen az elmúlt hetekben a korábbi háromszorosára nőtt az illegális határátlépés”

— fogalmazott Novák Katalin a találkozón, de az a kijelentés is elhagyta a száját, hogy

a magas magyar átoltottság még több migránst vonz ide.

Novák úgy tudja, hogy egyre többen akarnak hazánkba illegálisan belépni:

„Itt napi szintű, hogy egyre többen úgy szeretnének belépni az országba, hogy ahhoz lenne joguk. Tovább növeli a vonzerőt, hogy Magyarországon magas az átoltottság, a migránsok pedig azt remélik, hogy ők is megkaphatják a vakcinát nálunk, ezzel pedig egészségüket is óvni tudnák. Úgy szeretnénk megvédeni a külső határainkat, hogy a legnagyobb biztonságot garantáljuk a magyar embereknek”

— fogalmazott. A Fidesz alelnöke elmondta azt is: Santiago Abascal Conde azért látogatott ide, hogy egy erős jobboldali szövetséget hozzanak létre Európában, amely meg tudja szólítani a választókat és képviselni tudja a keresztény, konzervatív értékeiket.

A spanyol pártelnökkel Orbán Viktor is találkozott, erről Facebook-oldalán fotót is közölt:

(kiemelt kép: Kuklis István)

Valódi Hírek