Mészáros Lőrinc először beszélt arról, hogyan tervezi közös életét Várkonyi Andreával

Megtörte a csendet.

„Nem fogalmaznék úgy, hogy elköltözöm, egyszerűen csak családi, praktikus okok miatt kétlaki életet alakítunk ki”

– mondta Mészáros Lőrinc a Nemzeti Sportnak adott exkluzív interjújában.

Magyarország legvagyonosabb embere, akiről nemrég derült ki, hogy már Mick Jaggernél is háromszor gazdagabb, hozzátette, mivel Felcsúton nőtt fel, nagyon ragaszkodik ehhez a régióhoz érzelmileg, munkahelyi és családi okokból is.

„Azonban a mindennapok és a munkánk szükségessé tette egy budapesti bázis kialakítását is. Vagyis Felcsúton is sokat leszek továbbra is, nemcsak amikor meccs van”

– mondta Mészáros.

A vagyonos vállalkozóról és Várkonyi Andreáról május elején derült ki, hogy Budapest egyik legdrágább környékén, a Széchenyi-kilátó közelében lesz az új otthonuk, ahol jelenleg felújítási munkák folynak. A 3 milliárd forintból felújított 900 négyzetméteres ingatlanban medence, lift, és Várkonyi Andrea lánya számára külön lakosztály is lesz.

Mészáros Lőrinc egyébként annak apropóján adott interjút a Szöllősi Györgynek, Orbán Viktor jó barátjának a Puskás Akadémia kuratóriumi elnökeként, hogy csapata az eddigi legjobb eredményt érte el az NBI-ben: második helyen végzett a Fradi mögött, és beelőzte a Fehérvárt is.

Így szerinte az akadémián tizenöt éve elkezdett munkát ez az eredmény, illetve az is igazolja, hogy a záró fordulóban nyolc saját nevelésű játékos lépett pályára, és a keretben tizennégy Puskás-akadémista volt, akik közül öten ebben az idényben mutatkoztak be az élvonalban.

Arra a kérdésre, hogy Garancsi István, a Fehérvár tulajdonosa gratulált-e neki, Mészáros kitérő választ adott, mondván, Kovács Zoltán sportigazgató sportszerűen gratulált neki, és neki sem esett nehezére gratulálni nekik a bronzéremhez.

„Fantasztikus látni, hogy a másfél évtized alatt hova jutottunk, s talán a Puskás Akadémiának, a kormány és az MLSZ segítségével megújult kluboknak is nagy részük van az egész magyar futball és a válogatott sikerében.

Akadémiánk alapítójával, Orbán Viktorral együtt nagyon büszkék vagyunk a Felcsútról induló Eb-kerettagokra”

– mondta Mészáros azzal kapcsolatban, hogy az Eb-re készülő magyar keretben több jelenlegi vagy volt Puskás-akadémista is szerepet kapott.

Hozzátette azt is, főszponzorként, illetve a stadionberuházás lebonyolítójaként üzletileg és érzelmileg is fontos számára az eszéki futball, mégis el kellett adniuk a tulajdonrészüket, mivel az európai szövetség pénzügyi fair play szabályzata tiltja, hogy egyazon UEFA-sorozatban két klubban is tulajdonos, döntéshozó legyen valaki.

Ugyanakkor különösen nagy megtiszteltetésként élte meg azt, hogy külföldiként Eszék díszpolgárává avatták a helyi foci felkarolásáért.

A DVTK-ban betöltött szerepéről pedig elmondta, a futballklub kivételével a többi szakosztályt az egyik cége működteti, és több üzleti érdekeltsége is van a térségben, „ami nagyon fontos a Mészáros-csoportnak”.

(Nemzeti Sport nyomán)

Valódi Hírek