Megmagyarázta Orbán minyonja, miért adják oda Bayer Zsoltéknak bagóért a várbeli lakásokat

Még a bukás előtt viszik, ami mozdítható.

A Facebookon magyarázza Böröcz László, a lakástörvény-javaslatot benyújtó fideszes képviselő, miért nyújtott be később módosító indítványt a javaslathoz, amelynek értelmében

a világörökségi területekre korlátozódik az új törvény jogköre.

Az eredeti elképzelés szerint a lakások bérlői kedvezményes áron vehették volna meg az általuk használt önkormányzati ingatlant az egész ország területén. A tervezet akkora felháborodást váltott ki, hogy számos kormánypárti polgármester, köztük a XVI. kerületi Kovács Péter is felemelte a hangját, kijelentve, hogy a törvényjavaslat „igazságtalan marhaság„.

A felháborodást látva a Fidesz-frakció úgy döntött, csupán az ellenzéki vezetésű Budapest világörökségi területein alkalmazzák a bérlakástörvény passzusait. Ezt követően Böröcz sértett hangnemben reagált a döntésre oldalán:

Az elmúlt hetekben kiderült, hogy a baloldal nem akarja, hogy a bérlakásban élők saját lakáshoz jussanak, a bérlők nem számíthatnak rájuk” — írta, elfelejtve, hogy

számos párttársa ágált az önkormányzati vagyont kilapátoló javaslat ellen.

Ezt követően már jóval megértőbben írt arról, hogy „a polgármestereknek is különböző elképzeléseik vannak a bérlakásokkal kapcsolatban.”

Az új törvény a legjelentékenyebben az I. kerület ingatlanvagyonát fogja érinteni. A képviselő szerint sokan keresték őt „a helyzetük rendezéséért„, ezért ott még a korábbiaknál is szélesebb lehet az érintettek köre.

A lakástörvény parlamenti vitája szerdán kezdődött. A témában legkorábban június 14-én dönthet az Országgyűlés.

Kapcsolódó cikkünk:

Nem száll le a közpénzparazita Bayer Zsoltról a megfenyegetett DK-s képviselő: “Vége lesz a pünkösdi királyságnak!”

.

(hvg.hu nyomán)

Valódi Hírek