Karikó Katalin elárulta, miért beszélgetett vele disznósajtról Orbán Viktor

A disznósajt egy nagyon is szakmai munka volt.

A disznósajt az igen szakmai munka volt, nem azért, mert az apukám hentes, hanem én említettem a disznósajtot — mondta Karikó Katalin a a Szeged Televíziónak adott interjújában. arról, hogy miért beszélgetett Orbán Viktorral a disznósajtról.

Beszámoltunk róla, hogy Orbán Viktor múlt csütörtökön a Karmelita kolostorban fogadta Karikó Katalin kutatóbiológust, biokémikust, a szintetikus mRNS-alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatóját.

A múlt pénteki rádióinterjújában Orbán elmesélte, hogy miről beszélgettek.

Mivel Karikó Katalin hentes családból származik, ezért

“a kémcsövek és a védőoltások mellett meg tudtunk vitatni olyan szakmai kérdéseket is, mint a disznósajt és megállapodtunk abban is, hogy paprikát csak Szegedről”.

Karikó Katalin most a disznósajttal kapcsolatban úgy nyilatkozott:

„A disznósajt az igen szakmai munka volt, nem azért, mert az apukám hentes, hanem én említettem a disznósajtot. Ugyanis arról volt szó, hogy a BioNTechnél állati vakcinák kifejlesztésén is dolgozunk és a kollégák azt hitték, hogy a combba is be lehet nyomni a vakcinát.

És én mondtam, hogy nem, hanem az állat fültövébe adják be, és én ezt nagyon jól tudtam, mert az apukám hentes volt, és amikor disznósajtot csináltunk, ő mindig azt a részt kivágta, ugyanis abban a toxinok felhalmozódhatnak a vakcinából.

Ezért van az, hogy az emberek meg is haltak disznósajttól. (…)

Tehát nem arról volt szó, hogy mennyi paprikát lehet beletenni.”

Az interjúban kitártek arra is, hogy Orbán Viktor kisújszállási asszonyságnak nevezte Karikót. A tudós akkor nem kommentálta a hírt, most azonban azt mondta: nem bántotta a dolog, állítása szerint hívták őt már ennél rosszabbnak is.

 

Valódi Hírek