Itt a hangfelvétel: Így hergeli a lakosságot hazug hívásokkal a Fidesz

Beindult a választási kampány.

A Fidesz már hetek óta azt a hazugságot ismételgeti, amely szerint az általuk baloldalnak nevezett összellenzék „oltásellenes” lenne. Most magasabb fokozatra kapcsolat a kormánypárt kampánya, hogy ezt szajkózva szavazókat tántorítson el az ellenzéktől.

Automata hívásokkal keresik a lakosságot, amelyben egy női hang azt állítja, hogy

a Gyurcsány Ferenc vezette oltásellenes baloldal javaslatot tett a parlamentben egyes oltások betiltására

Majd azzal folytatja, hogy

ez veszélyes, mert az oltásellenesség életekbe kerülhet, és újra lezárásokat eredményezhet„.

Ezután felhívással fordulnak a lakossághoz, miszerint „ne higgyünk az oltásellenes baloldalnak!” A hanganyag végén egy férfi hang oszlatja el a kételyeket azzal, hogy a Fidesz megbízásából hangzott el a felvétel.

A hívások a Telex ismeretei alapján a következő számokról zajlanak:

  • +36 1 633 35 00
  • +36 1 550 01 54

Úgy tűnik, a kormánypártok nem sajnálják a pénzt az álságos lejárató-hadjáratra. Ugyanis az ellenzéknek ugyanis nincs „vezetője„, és mivel a Fidesz mellett az ellenzéki pártok is kiálltak az oltás fontossága mellett, egyik ellenzéki párt sem nevezhető oltásellenesnek.

A Fidesz arra hivatkozik, hogy az ellenzéki pártok korábban a keletről érkező vakcinákkal kapcsolatos aggályaikat fejezték ki. Ez azonban csupán annyit jelent, hogy az Európai Gyógyszerügynökség vizsgálatának lezárultáig az ellenzéki szereplők nem támogatták a keleti oltóanyagok magyarországi felhasználását. Ez nehezen hívható oltásellenességnek.

A hangfelvételt itt lehet meghallgatni:

(Telex/Nyugati Fény)

Valódi Hírek