Hatalmas pofonba futott bele Rákay Philip — Vágó István szembesítette a tényekkel

Touché!

Orosz Anna, Budapest XI. kerületének alpolgármestere szerdán jelentette be, hogy Újbudán úgynevezett „méhlegelőt” hoznak létre a Bocskai úton.

Azaz, az alpolgármester közlése szerint kísérleti jelleggel ritkábban kaszálják itt a füvet, hogy virágport gyűjthessenek a méhek, ezzel is óvva a természet körforgásában kulcsfontosságú rovarok élőhelyét a kerületben.

Orosz bejelentésére pénteken a kormány megmondóembere, Rákay Philip is reagált egy, a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében.

„Hú, de menő lesz bakker! Hívjátok gyorsan Andrist, Annát és Katkát is, ők mondják el Gergőnek, mekkora ötlet! Ha ez bejön, Andrist még a Partizán is rehabilitálja!” – sikkanthatott fel valamelyik Momentumos agytröszt, s a gondolatot azonnal tett is követte Újbudán.

Gratulálunk! Javasolnám a budapesti városvezetésnek, ne álljon meg félúton! Legyen a fővárosnak saját méze is! Nagyszerű marketing kampány épülhetne köré”

– írta Rákay.

Vágó István ugyanakkor a Rákaynak címzett bejegyzésében arra hívta fel a figyelmet, hogy

a fideszes vezetésű 12. kerületben már évek óta bevett szokásnak számítanak a méhlegelők.

„Rossz hírem van, Kálmánka. A fideszes Zoli (ha már nyeglén a keresztneveket használod) – szóval Pokorni polgármester nálunk már korábban „menő lett vele”!

Remélem, további fideszes kerületek számára is javasolsz néhány igazán vicces közterület-nevet, mint pl. POCAKOSDŰLŐ, PACALPARK, APUBÁNYA, VŐLIGET, BAJSZOSPROMENÁD – hadd kacagjunk!”

– fogalmazott a kvízmester.

Valódi Hírek