Gyurcsány: Önök a jövő nemzedék tolvajai, és vereséget fognak szenvedni morálisan és politikailag is!

Németh Szilárd nagyon gondterheltnek tűnt a DK elnökének beszéde közben.

„Meg fogják önöket vetni, mert önök tolvajok, és nem csak földé és pénzé, hanem a jövő, a lehetőség, egy új világ tolvajai”

— mondta Gyurcsány Ferenc napirend előtti felszólalásában a Parlamentben hétfőn.

„A politikusok a következő választásra gondolnak, az államférfiak pedig a következő nemzedékre”

— kezdte a felszólalást a DK elnöke, aki rávilágított: ha a kormánypárti politikusokra ránéz, egyetlen államférfit sem lát. Hangsúlyozta, hogy senkit nem akar ezzel megbántani, és kivételesen nem a Fidesz-kormányzás kárvallottjainak nevében szólal fel.

„Vannak valakik, akik nem tudnak szót emelni magukért, nem tudják képviselni önmagukat”

— mondta. Hozzátette: azokra gondol, akiknek még nincsen képviseleti joguk, vagy talán még meg sem születtek.

„A jövő Magyarországáért szeretnék szólni”

— fogalmazott. Elmondta: azokért emel szót, akik a következő évtizedekben ki kell majd fizetniük a most középkorúak nyugdíját,

„mert önök több mint 3000 milliárd forint magánmegtakarításra tették rá a kezüket és költötték el”

— mondta. Gyurcsány azért a generációért is szólt, amelynek lehetősége sem lesz állami földeket hosszú távra bérelni, mert a kormány azokat a saját embereinek adta oda.

„Ott tartunk, hogy Mészáros Lőrincnek vagy Csányi Sándornak több földje van, mint a második világháború előtt az Esterházyaknak”

— világított rá a DK elnöke, hangsúlyozva, hogy azokért kell szólni, akiktől elveszik a jövőt, és azokért, akiknek nem lesz lehetőségük, hogy saját jövőjüket képviselve beleszóljanak az egyetem életébe, mert megszűnik az egyetemi önállóság.

„Helyette lesz az alapítványoknak önállósága, amelyeket önök töltöttek fel, akiknek valójában ellenérték nélkül odaadták az egyetemeket”

— mondta Gyurcsány. Hozzátette: azokért is szól, akik majd ki fogják fizetni azokat az irgalmatlan kölcsönöket, amelyeket a magyar kormány felvett és felvesz, ide értve a Budapest-Belgrád vasútvonalra és a Fudan Egyetemre felvett kínai hitelt is.

„Ők építik és mi fizetjük”

— hívta fel a figyelmet. Kiemelte, hogy azoknak a nevében is beszél, akiket a kormány az évszázad végéig összezár a nukleáris energiával, célozva ezzel a Paks2 beruházásra, ami orosz hitelből valósul meg.

Gyurcsány az önkormányzati bérlakásokról is beszélt, rámutatva, hogy azok nevében is szól, akiktől ezeket most el akarja venni a kormány.

„Amikor önök azt hiszik, hogy a következő kormány mozgásterét szűkítik, tévednek, a következő generáció lehetőségeit szűkítik, hogy úgy rendezzék be a világot, ahogy ők akarják”

— mondta, hozzátéve: a magyar kormány az ő jövőjüket lopja el.

„Az újaknak ez már a múlt lesz, és meg fogják önöket vetni, mert önök tolvajok, és nem csak földé és pénzé, hanem a jövő, a lehetőség, egy új világ tolvajai”

— foglalta össze Gyurcsány Ferenc, majd kijelentette: a kormány morálisan, történelmileg és politikailag is vereséget fog szenvedni.

A videót itt tudod megnézni:

 

Valódi Hírek