Eldőlt: Jogerősen pert nyert a DK az Állami Számvevőszék ellen

Győzött az igazság.

A Demokratikus Koalíció jogerősen pert nyert az Állami Számvevőszék ellen — mondta Sebián-Petrovszki László a párt vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

A DK pártigazgatója elmondta, hogy a DK több pengeváltáson is túl van az Állami Számvevőszékkel, ami szerinte mára semmi másra nem szakosodott, csak hogy az ellenzéki pártok életét megkeserítse.

Sebián-Petrovszki kifejtette, hogy a DK székházában 2018 novemberében történt tűzeset után az ÁSZ az elégett iratok eredeti példányát követelte a párttól, minimális türelmet vagy toleranciát sem tanúsítva.

Szinte naponta „látták vendégül” az ÁSZ munkatársait. A politikus kiemelte, hogy minden segítséget, információt meg is adtak nekik, hiszen nem volt mit rejtegetniük. Hozzátette:

az ÁSZ közel sem volt ilyen segítőkész.

Hiába kérte ki a DK a 2011-2016 évi és a 2018. április 2-4 között, az általuk végzett vizsgálat közben keletkezett iratok másolatát, megtagadták ezt, így a párt kénytelen volt perelni.

„A Demokratikus Koalíció most jogerősen pert nyert az Állami Számvevőszék ellen. A Fővárosi Ítélőtábla arra kötelezi az ÁSZ-t, hogy adják ki a kért adatokat a DK részére és fizessenek perköltséget is. 11 éve nem volt arra példa, hogy az ÁSZ pert veszítsen közhatalmi ügyben – ez is bizonyítja a mi igazunkat.

Mi, európai magyarok elutasítjuk a fenyegetést és a hatalommal való visszaélést. Ezért a 2022-es kormányváltás után minden jogtalan cselekedeteket fel fogunk deríteni, és minden ilyen visszaélés után a bírósághoz fogunk fordulni.”

— mondta Sebián-Petrovszki László.

Valódi Hírek