Karácsony hónapokig cáfolta, ma mégis bejelentette, hogy elindul miniszterelnök-jelöltnek (+videó)

Meggondolta magát.

Szülőfalujában, Nyírtasson jelentette be szombaton Karácsony Gergely azt, ami egy jó ideje már biztosra tudható: hiába nyerte meg 2019-ben a főpolgármesteri címet, azt csak ugródeszkának használja ahhoz, hogy 2018 után újra elinduljon miniszterelnök-jelöltként.

Mint ismert: Karácsony korábban hónapokon keresztül kategorikusan cáfolta, hogy ilyen ambíciói lennének, az egyik ilyenről itt a HVG tavalyi cikke:

screenshot: hvg.hu

A pálfordulást ma Karácsony azzal magyarázta, hogy

Bizonyos döntéseket csak hosszas töprengés után tudok meghozni„.

Elmondta: szülei kertészmérnökök voltak, ő pedig a gyermekkori tapasztalatai alapján hozta magával a zöldpolitikát.

Karácsony azt is kifejtette, hogy nem akar stadiont a szülőfalujába, (bár korábban Budapestre is stadionstopot ígért, aztán mégis áldását adta az atlétikai stadionra) és azt sem, hogy a település polgármestere legyen az ország egyik leggazdagabb embere.

Karácsony Gergely kijelentette,

az „örökkön küszködő magyarokért, a 99%-ért” dolgozna.

Emlékezetes, hogy Karácsony 2018-ban egyszer már volt miniszterelnök-jelölt, akkor Fidesz-kétharmad született.

Ezután egy évvel a budapestiek bizalmát kérte immár főpolgármester-jelöltként, amely pozíciót el is nyerte, mandátuma 2024 őszéig szól.

Ha Karácsony két év után mégis otthagyná a budapestieket, akkor a főpolgármesteri posztra időközi választást írnak ki, amelyen a Fidesz az évek óta tudatosan épített Fürjes Balázst indítja majd, aki Karácsony lemondásával hatalmas ütőkártyát kapna a kezébe. Fürjes érvelhet azzal: a baloldalnak ennyire nem volt fontos Budapest, ezért adják csak vissza a polgárok a Fidesz kezébe azt.

A bejelentés itt tekinthető meg:

(Karácsony Gergely/Facebook)

Valódi Hírek