Dobrev Klára: 2022 után lehetővé tesszük, hogy a befizetett TB-nk egy részét a magánegészségügyben is elkölthessük

Hogy ne csak a kiváltságos keveseknek járjon a minőségi ellátás.

Ma már hivatalos európai kutatás bizonyítja, hogy a magyar egészségügy állt le a legnagyobb mértékben a járvány alatt. A járvány előtt sem rövid kórházi várólisták ma már akár két évesek is lehetnek, és emiatt ma több tízezren várnak különböző műtétekre.

Ennek következményeként a társadalom két részre szakad: egy szerencsés kisebbségre, aki megteheti, hogy sok pénzért a magánegészségügyben vegye meg a gyógyulását, és a sokakra, akik ezt nem engedhetik meg maguknak, hiába fizetik a TB-t. Pedig van megoldás, hogy ez ne így legyen – közölte Dobrev Klára szombaton.

Az egyetlen női miniszterelnök-jelölt közölte: 2022 után lehetővé teszik, hogy az emberek a befizetett TB-jük egy részét magánegészségügyi szolgáltatónál is elkölthessék.

Dobrev hozzátette:

„Mi, magyarok sem két éves késéssel fizetjük az adóinkat, itt az ideje, hogy a gyógyulásra se kelljen két évet várnunk! Ha a mindenkori kormány nem tudja garantálni, hogy belátható időn belül meggyógyítanak minket az állami egészségügyben, akkor tegye lehetővé, hogy a már befizetett adónk egy részét felhasználhassuk a magánegészségügyben is.

Ezt fogom tenni 2022 után. Mindenkinek jár a gyógyulás, de hogy Orbán Viktor is értse: az egészség nem lehet üzlet!”


.

Valódi Hírek