Valami nagyon nem stimmel a csütörtökön jelentett járványadatokkal

Több mint 14 ezer második oltás eltűnt az adatokból.

Szerdáról csütörtökre eltűnt 14 162 ember második oltása az operatív törzs legfrissebb járványügyi jelentéséből

– szúrta ki a Telex a kormányzati tájékoztató oldalon.

A koronavirus.gov.hu oldalon ugyanis szerdán azt közölték, hogy

2 599 041 fő már a második oltását is megkapta”, ehhez képest a csütörtökön közzétett adatok szerint „2 584 879 fő már a második oltását is megkapta”.

Forrás: Telex.hu

Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján ismerte el, hogy az oltás az elmúlt héten a vártnál lassabban haladt, de hozzátette azt is, szerinte hamarosan “újra új lendületet veszünk” a rendelkezésre álló oltóanyagokkal.

Így Orbán Viktor azon terve, hogy május végére elérhetővé váljon a 6-7 millió beoltott egyre elérhetetlenebbnek tűnik, hiszen az adatok szerint jelenleg 4 420 767 fő kapta meg az első körös oltását.

Ma reggel ugyanakkor bejelentették, hogy péntektől 144 ezer regisztrált oltásra váró foglalhat időpontot a Pfizer oltóanyagára.

Frissítés: Az operatív törzs a lappal azt közölte,

„a tegnapi napon a második oltás szám tévesen lett feltüntetve a reggeli közleményben. 2 599 041 került megjelenítésre az 2 559 041 helyett.

Az elírásért elnézést kérünk. A második oltás adatait a tegnapi Operatív Törzs sajtótájékoztatón Müller Cecília helyesen közölte”.

(Telex nyomán)

Valódi Hírek