Kiderült: Már a Tiborcz-fiú anyja is az állami támogatásokon piócáskodik

Minden rokon milliárdos lesz.

Rekettyés-Agro Kft. néven január elsején alapított új, mezőgazdasági céget Tiborcz Eszter, a miniszterelnök vejeként is ismert Tiborcz István nővére. A Velencei-tó mellett fekvő Nadapra bejegyzett cégben pedig kisebbségi tulajdonosként édesanyjuk, Dr. Tiborcz Sándor Istvánné is megjelent

– írta meg a 24.hu.

A lap megkeresésére Tiborcz Eszter elmondta, több mint két évtizede dolgozik főállású mezőgazdasági vállalkozóként,

édesanyja kisebbségi tulajdonszerzése a cégben „annak családi jellegét erősíti.”

Hozzátette azt is, céljuk, hogy jó minőségű és biztonságos mezőgazdasági alapanyagokat állítsanak elő. Ehhez pedig olyan magyar és uniós támogatásokat vesznek igénybe, „amelyek valamennyi, jogosultsággal rendelkező mezőgazdasági termelő számára elérhetőek”.

Tiborcz Eszter 2012-ben 157 hektár bicskei föld bérleti jogát kapta meg az állami földbérleti pályázatokon úgy, hogy mind a négy alkalommal az üzleti tervre kapható, szubjektív pontokkal szerezte meg a területeket.

2015-ben pedig az állami földárveréseken 167 millió forintért 166,181 hektár földet szerzett meg .

A Magyar Államkincstár (MÁK) adatbázisa szerint 2016 óta Tiborcz Eszterhez összesen 135,3 millió forint mezőgazdasági támogatás érkezett uniós, illetve költségvetési forrásból.

A miniszterelnök veje pedig 2020-ban összesen 26,8 millió forintot, idén márciusig pedig összesen 13,3 millió forintot kapott a különböző mezőgazdasági alapokból.

Így a 24.hu számításai szerint a Tiborcz családhoz 2016 óta összesen

352,2 millió forint mezőgazdasági támogatás érkezett uniós és hazai alapokból.

Tiborczék kormányzati és egyéb mezőgazdasági támogatásáról szóló hírrel kapcsolatban csütörtökön közleményt adott ki a Demokratikus Koalíció is. A párt azt írta:

„A Demokratikus Koalíció szerint nettó arcátlanság, amit Orbán családja és baráti köre megenged magának. Az új magyar mágnásréteg úgy veszi fel a mezőgazdaságra szánt pénzeket, mintha nem lenne holnap, miközben a generációk óta a földből élő embereknek semmi sem jut.

Mi, európai magyarok a 2022-es kormányváltás után azt is számon fogjuk kérni, hogy milyen alapon osztották szét a haveri körben ezeket a pénzeket!”

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek