Milliárdos lett a járvány évében Rogán Cecília üzlettársa, aki papíron egy békásmegyeri panelban lakik

A kormány propagandaköltéseiből működő Magno Studio négy év alatt 37,5-szeresére növelte a profitját.

A Magno Studio Kft. 2020-ra vonatkozó éves beszámolójából derült ki, hogy tulajdonosa, Horváth László a válság ellenére milliárdossá lépett elő.

A Kft. ugyanis a válság évében 1,142 milliárdos profitot termelt.

Mindezt úgy, hogy a 2015-ben bejegyzett társaság 2016-ban még csak 30 millió forintos, 2019-ben 170 millió forintos nyereségről tudott elszámolni.

A mindössze négy alkalmazottal működő cégről egyelőre annyit tudni, hogy tulajdonosa,

Horváth László egy békásmegyeri panelbe van bejelentve, illetve rendszeresen részesül a kormány propagandaköltéseiből.

Az Átlátszó a céggel kapcsolatban korábban írta meg, hogy a Stop Soros kampányból majdnem 700 millió forintot kaptak, a 2018-as választás előtt pedig csaknem 4 milliárd forintot.

A HVG.hu pedig egy, a Rogán Cecíliához köthető fitneszrendezvények után érdeklődött az egyik állami szponzornál, az MVM-nél, és a tőlük megkapott szerződésekből derült ki, hogy

a Magno Studio Kft. szervezte Rogán Antal volt feleségének a fitneszrendezvényeit, így ők kapták a rendezvényekre szánt szponzorpénzt is.

Azzal kapcsolatban, hogy miért épp a Magno Studio Kft.-t választották partnernek, Rogán Antal 2019-ben azt mondta, a magyar kormány összes kampányát egy ügynökség szervezi, akik szabadon választhatják meg, hogy milyen alvállalkozókkal dolgoznak, ezért a kérdéses ügynökség tudja megmondani, miért pont ez a céget foglalkoztatják.

Ez viszont azóta sem derült ki.

Az viszont igen, hogy a vállalat nyeresége 2016-hoz képest 37,5-szeresére emelkedett 2020-ban. A bevétel pedig ehhez hasonlóan kilőtt: a 2016-os 2,5 milliárd forintból 2020-ban 16,5 milliárd forintra.

Az éves beszámolójában a Magno Studio a vírushelyzettel kapcsolatban azt írta:

„A Covid–19 koronavírus-világjárvány okozta helyzet a Magno Studio Kft. gazdálkodására is hatást gyakorol, de az a gazdálkodás folytatásával kapcsolatban lényeges ismert bizonytalanságot nem jelent.”

(hvg.hu nyomán)

Valódi Hírek