Kiállt Orbán kínai spicliképzője mellett a III/II.-es ügynök Medgyessy

A Fideszhez törleszkedik a volt a komcsi besúgó.

„Kevéssé valószínű, hogy a kínai ideológiát és politikát tanítanák itt, azt a saját diákjaiknak tanítják odahaza” — mondta Medgyessy Péter egykori miniszterelnök a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában a kínai hitelből Magyarországon megépülő Fudan Egyetemről.

Szerinte a Fudan budapesti campusa lehetne jó ügy is, mert az ország szempontjából fontos, hogy színvonalas egyetemek jöjjenek ide, azonban a Fudan-projekt a finanszírozási konstrukció miatt mégis vállalhatatlan, és mint ilyen, állatorvosi lova annak, amikor egy jó ügy vállalhatatlanná válik.

Úgy véli, hogy a kormány rosszul kommunikálta,

az ellenzék pedig zsigerből utálja a beruházást.

„Színvonalas, jó egyetemeket kellene idehozni, és nem elüldözni a CEU-t se. Kevéssé valószínű, hogy a kínai ideológiát és politikát tanítanák itt, azt a saját diákjaiknak tanítják odahaza. Valószínűleg nem a saját diákjaik jönnek ide, hanem inkább külföldiek és magyarok, akik műszaki, gazdasági ismereteket akarnak elsajátítani, laboratóriumok, kutatóintézetek jöhetnek létre,

ezt üdvözölni kellene.

De nem így kell finanszírozni”

— fogalmazott a műsorban Medgyessy.

A kormány szerinte nagyon rosszul tálalta, katasztrofálisan kommunikálta az egész projektet, mivel nem magyarázta meg, hogy mi lesz belőle pontosan.

„Itt is a szokásos titkolózás megy. Az ellenzék pedig zsigerből utálja ezt, mert a kormánynak tetszik. Nincs párbeszéd Magyarországon a különböző nézeteket valló emberek között. […] Az pedig enyhén szólva is megmosolyogtató, hogy most, egy aláírt nemzetközi szerződés után akar elkezdeni konzultálni a kormány. Ha komolyan gondolnák a konzultációt, akkor ezzel kezdték volna”

Valódi Hírek