Megszólalt a férfi, aki az édesanyja profiljáról írta a halálos fenyegetéseket Kálmán Olgának

Anyámmal élek, Babettával járok, macskám van, és ne legyek kemény?

„Iszonyatosan, minden elképzelést felülmúlóan gyűlölöm a baloldalt. Nem titkolom, rengeteg politikusnak írtam már mérhetetlenül mocskolódó, gyűlölködő levelet. Kálmán Olga csak az egyik a sok közül. A családban mindenki jobboldali, de messze én gyűlölöm a legjobban őket, köztük Kálmán Olgát is” — mondta a Blikknek V. Gábor, a férfi, aki több halálos fenyegetést küldött a DK politikusának.

Kálmán Olga feljelentést tett az ügyben, a férfit pedig szinte azonnal elfogták győri otthonában, most a Blikk készítette vele interjút.

A rokkantnyugdíjas V. Gábor idős édesanyjával él együtt Győr egyik kertvárosi részén, és az ő Facebook-profilját használva írja fenyegető leveleit — nemcsak Kálmán Olgának. Neki azért így írt, mert

a tudakozó nem tudta megmondani a politikus telefonszámát.

„A baloldal mérhetetlen gyűlölködést folytat ellenünk, jobboldali érzelmű emberek ellen, és ezt nem lehet tovább elviselni, kibírni és elfogadni. Nincs mitől félnem, nem követtem el bűncselekményt, csak a véleményemet írtam le. Talán drasztikusan fogalmaztam, de természetesen soha nem váltottam volna be a fenyegetést. Biztosan nem fogok börtönbe menni Kálmán Olga miatt”

— indokolta a Blikknek tettét. Négy rendőr ment ki a férfihez, lefoglalták a számítógépét, illetve két telefont is, és kihallgatták.

A férfi azt mondta, tanult az esetből, nem ír több ilyen levelet, de Kálmán Olgától nem kér bocsánatot.

„Majd ha előbb ő bocsánatot kér Orbán Viktortól a gyalázatos kijelentéseiért”

— mondta. Kálmán Olga hálás a rendőrségnek, hogy ilyen gyorsan elkapták az elkövetőt.

„Nagyon rossz és nyomasztó érzés volt olvasni ezeket az üzeneteket, egyáltalán nem voltam nyugodt tőlük. Sok dolgot kibírok, de iszonyatosan felzaklatott, hogy a családom, a gyerekeim életével szórakoznak és a megölésükkel fenyegetnek”

— mondta a lapnak.

A BRFK az életet, testi épséget, egészséget sértő vagy közvetlenül veszélyeztető esemény bekövetkezése látszatát keltve elkövetett zaklatás vétségével gyanúsítja V. Gábort, aki szabadlábon védekezhet.

Valódi Hírek