Elképesztő indokkal utasította vissza a kormányhivatal a védettségi igazolvány kiállítását egy külföldön dolgozó férfinek

Valamit valamiért.

A Telex arról írt, hogy egy olvasója

nem kaphat védettségi igazolványt, hiába jelezte a kormányhivatalnak, hogy már megkapta a vakcinát.

Az esetről szóló dokumentumot a férfi nyilvánosan elérhetővé tette.

Az illető néhány éve Angliában dolgozik, a társadalombiztosítását is ott fizeti, és jelenleg nem rendelkezik magyarországi lakcímmel. Mindezek ellenére magyar állampolgársággal rendelkező, magyar származású személy, akit Magyarországon oltottak be.

A jelenlegi szabályok alapján a szolgáltatások zömét csak védettségi igazolvány birtokában lehet igénybe venni, azonban Budapest Főváros Kormányhivatala visszautasította az igazolvány kiadását.

Az indoklás elképesztő:

arra kérik a férfit, hogy költözzön vissza Magyarországra, hogy megkaphassa a plasztikkártyát.

A fővárosi kormányhivatal vezetője, a korábbi józsefvárosi fideszes polgármester megbízásából írták meg a levelet. A dolog furcsaságára rámutat, hogy május 4-e óta magyarországi tajszámmal nem rendelkező, az országban jogszerűen tartózkodó külföldi polgárok is részesülhetnek a védőoltásban.

A külföldön élő, érvényes, de inaktivált tajkártyával rendelkező férfitől a védettségi igazolványért cserébe elvárják, hogy magyarországi lakcímet létesítsen. Mindennek ellenére a kormány szerint érvénytelen tajszámmal is kaphatnak oltást az érintettek — bár ennek az is ellentmond, hogy az EESZT nevű időpontfoglaló rendszeren is aktív tajszám kell a regisztráláshoz.

(Telex/Nyugati Fény)

Valódi Hírek