Szakértő: A koronavírusban elhunytak háromnegyede évekig, évtizedekig élhetett volna még!

Nagyon nem mindegy, hogyan számoljuk ki a halálozási statisztikákat.

Lantos Gabriella egészségpolitikus Facebook-oldalán hívta fel a figyelmet arra, hogyan számolják ki a halálozási statisztikákat az Amerikai Egyesült Államokban.

Magyarország a lakosságarányos halálozásban hetek óta a világelsők között van, noha a kormány hivatalos propagandája az, hogy kiválóan kezelték a járványt.

Ne felejtsük el azt sem, hogy a járvány elleni védekezés sikerességét tavaly ősszel maga Orbán Viktor kötötte az elhunytak számához — ez a szám akkor még nem volt olyan döbbenetesen magas, mint amekkora mostanra lett.

Ő mondta azt is, hogy egyedül ő a felelős a védekezés sikerességéért.

Ezt a két állítását azonban a harmadik hullám beköszöntével elfelejtette.

Íme Lantos Gabriella bejegyzése:

„A koronavírusban elhunytak 3/4-e még éveket, sőt! évtizedeket élhetett volna.

Az Egyesült Államokban 9 évre becsülik az elveszett életéveket. Magyar adatok még nincsenek. De ajánlok Csibra Gergelytől egy okos és informatív tanulmányt.

A koronavírus-járvány halálos áldozatainak számát a halálozási statisztikákkal nem lehet egyszerűen összehasonlítani. Szükségszerű, hogy a többlethalálozások egyes időszakokban alatta maradnak a járvány regisztrált áldozatai számának. Ahol ez sohasem történik meg, ott következetesen alulbecsülik az áldozatok számát.

Minél aránytalanabbul tolódik el egy járvány áldozatainak eloszlása a népességben az öregek és a betegek felé, annál nagyobb különbség várható a többlethalálozás mértéke és a járványban elhunytak száma között.

Tanulság: a statisztikákat nem hamisítják.

Viszont a számok értelmezésekor legalább annyit kell gondolkodni, mint amennyit a középszintű matek érettségin kellett (volna).”

A Lantos által ajánlott cikket >>ITT<< találod.

A bejegyzést pedig itt:

 

Valódi Hírek