Rommá zúzta Merkely Béla Orbán-talpnyaló szövegét a szakember

„A cipész maradjon a kaptafánál. Merkely Béla meg a stentnél” — írta Lantos Gabriella.

Beszámoltunk róla, hogy dr. Merkely Béla a Magyar Nemzetnek adott szerdai interjújában beszélt arról, hogy a Sinopharm-vakcina beadása után az ellenanyag szintje akár a több százszorosa is lehet annak, mint amekkora egy fertőzöttséggel szerezhető meg.

A Semmelweis Egyetem rektora szerint a különböző vírusmutánsok ellen is a legnagyobb védelmet nyújtja a kínai vakcina, mivel az a teljes, elölt vírust tartalmazza, bár tény, hogy a legenyhébb oltási reakciót ez az oltóanyag váltja ki.

Merkely Béla szerint egyelőre sem a Sinopharm, sem a Pfizer esetében nincs szükség harmadik dózisra, és azt is közölte, hogy nincs egyenes arányosság a védettség és az ellenanyag szintje között. Az ellenanyagszinttől függetlenül a vakcinák felvétele után mindenkinél kialakul a védettség.

Merkely állításaira szerda délután reagált Lantos Gabriella, az Új Világ Néppárt egészségpolitikusa, aki a Facebook-oldalán közzétette bejegyzésében azt írta:

„Ha szakértői álláspontra vagyunk kíváncsiak, hallgassunk inkább az immunológia és virológia doyenjére, Duda Ernő professzorra. Immunológiai 1️⃣ x 1️⃣ következik‼️

Ha fertőzés vagy oltás után valakinek magas az IgA szintje, akkor a nyálkahártya felszínére kiválasztódott ellenanyag megakadályozza azt, hogy megfertőződjön és másokat is megfertőzzön.

Ha ez alacsony, akkor a vírusfertőzés a felső légutakról átterjedhet a tüdőre. De a véráramban található magas IgG szint megakadályozza a súlyos betegség kialakulását. Sok labor ezt az ellenanyag-szintet méri, mert a vérből egyszerű ezt meghatározni.

Ha az IgG szint magas, teljes a védelem. Ha ez alacsony, akkor már csak egy védővonal maradt, a sejtes immunitás. Ezek a T sejtek a vírust nem ismerik fel, de a vírussal fertőzött emberi sejteket el tudják pusztítani, mielőtt a vírus elszaporodna azokban.

Ha a sejtes immunitás is alacsony, akkor sajnos nincs semmilyen védettségünk.

A vektorvakcinák (Astra, Szputnyik, Janssen) magas sejtes immunitást váltanak ki, ezekre még akkor is számítani lehet, ha az IgG ellenanyagszint alacsony.

Ez azonban nincs így az inaktivált vírust tartalmazó oltásoknál, mint a Sinopharm. Mert ezek adjuvánsa inkább az ellenanyag termelést (humorális immunitást) igyekszik kiváltani. Ha ezeknél hiányzik vagy alacsony az IgG szint, akkor az oltás nem váltott ki hatásos védelmet, feltehetőleg sejtes immunválaszt sem.

Szinopharm után ezért kellene 3. oltás sok embernek.

A cipész maradjon a kaptafánál. Merkely Béla meg a stentnél. Immunológiai kérdésekben nyilatkozva politikai megrendelést teljesít”.

Valódi Hírek