Feljelentették a fideszes Becsó Zsoltot, amiért koronavírusosan vett részt a kétharmados szavazáson

A Párbeszéd felszólította arra is, hogy mondjon le a mandátumáról.

Feljelentette a Momentum és a Párbeszéd Becsó Zsolt fideszes országgyűlési képviselőt, akiről szerdán derült ki, hogy koronavírusosan a karantén ellenére részt vett azon a múlt hét keddi kétharmados szavazáson, amelyen a Parlament megszavazta, hogy alapítványi fennhatóság alá kerüljön a magyar egyetemek 70 százaléka, az állam pedig több ezermilliárd forintnyi közvagyont ad oda fideszesek által vezetett szervezeteknek.

A Fidesz sajtóosztálya később azt közölte, hogy Becsó a szavazás után végeztetett koronavírustesztet, ami pozitív eredményt mutatott. A képviselő azt is állította, a pozitív teszteredmény előtt azt hitte, hogy csak megfázott, és hangsúlyozta, a szabályok szerint járt el.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke és miniszterelnök-jelöltje Facebook-oldalán tette közzé, hogy ezért a Nógrád 1-es számú választókerület momentumos képviselőjelöltjével, Horváth Ferenccel közösen feljelentették a fideszes képviselőt.

„Úgy tűnik, annyira kellett a kétharmad az állami vagyon szétlopásához, hogy emberéleteket is veszélyeztett a “133 bátor ember.

Tudják, hogy 2022-ben bukni fognak, ezért minél hamarabb próbálnak minél több közpénzt átutalni a saját fideszes alapítványaikba. Úgy tűnik, annyira fontos és sürgős ez Orbán Viktornak, annyira tartanak a bukástól, hogy még azok a fideszesek sem hiányozhattak a szavazásról, akik életveszélyes vírussal fertőzhetik meg kollégáikat”

– írta Fekete-Győr.

„Emberéleteket veszélyeztetni: elfogadhatatlan. Emberéleteket veszélyeztetni politikai okokból: cinikus és aljas is”

– írta a feljelentéssel kapcsolatban a Párbeszéd, hozzátéve, hogy egyúttal felszólítják Becsó Zsoltot, hogy haladéktalanul mondjon le mandátumáról.

Valódi Hírek