„Sárga csillagot ne tegyek?” — Kibuktak az emberek azon, hogy egy étterem színes tálcákkal különbözteti meg az oltottakat az oltatlanoktól

PR-katasztrófa.

Pénteken a négymilliomodik ember is megkapta az első oltást annak köszönhetően, hogy reggel Orbán Viktor miniszterelnök rászabadított az országra 100.000 adag Pfizer vakcinát.

A korlátozások értelmében csak védettségi igazolvánnyal lesznek látogathatóak a a vendéglátóhelyek belső terei.

Többek között a Historia Hangvilla Étterem, Kávézó és Rendezvényközpont is május 4-től ismét várja a vendégeit, azonban egy diszkriminatív baki miatt lehet, hogy nem sok vendég látogat majd el hozzájuk.

Védettségi igazolvánnyal rendelkező vendégeinket kérjük, hogy használják a barna tálcáinkat és ételeinket elfogyaszthatják éttermen belül, kint a teraszon valamint kérhetik elvitelre is.

Védettségi igazolvánnyal nem rendelkező vendégeink kérjük, hogy használják a fehér tálcáinkat és ételeinket elfogyaszthatják a teraszon valamint kérhetik elvitelre is.

A vendégek azonnal felháborodtak a megkülönböztetés miatt, többen sárga csillagot emlegettek:









Az étterem azóta elnézést kért a diszkrimináció miatt, azonban továbbra is csak fehér tálcáról ehetnek az oltatlan vendégek.

„Nem szeretnénk senkit megkülönböztetni, de a korlátozásoktól sújtottan jelenleg nincs erőforrásunk és szándékunk sem arra, hogy étkezés közben vendégeket „igazoltassunk”, zavarjunk.

Köszönjük, ha megértik mindezt, mi mindenkit várunk szeretettel”

Valódi Hírek