Dagad a botrány: Nyomoz a rendőrség a fideszes képviselő barátjának tenderei miatt, amelyeket a képviselő körzetében nyert el

Nem biztos, hogy árt a jó kapcsolat.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozni kezdett Kovács Sándor fideszes országgyűlési képviselő barátjának közbeszerzési győzelmei után. Ezt a 24.hu oknyomozó cikke után indították el.

A rendőrség április 30-án rendelt el nyomozást. Az indok: „versenyt korlátozó megállapodás tilalma közbeszerzési eljárás keretében„. Az ügyben korábban Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő tett feljelentést. A tenderek nyertese Galambosi Csaba GÉ-65 Mérnökiroda Kft. nevű vállalkozása, amelynek fő tevékenységi köre műszaki tanácsadás és mérnöki feladatvégzés.

A Kovács Sándor választókerületéhez tartozó településeken a vállalkozás összesen 13 tenderen nyert,

többségében olyanokon, amelyeken egyedüli pályázóként indult a cég. Galambosit egyébként nem csupán barátság fűzi a kormánypárti képviselőhöz, hanem a közelmúltig üzlettársai is volt a politikus nejének.

A vállalkozás olyan pályázaton is nyert, amelyet a politikus felesége írt ki az általa vezetett, európai uniós pénzeket elnyerő egyesületen keresztül.

Érdekesség, hogy Kovács felsége és Galambosi közti közös üzleti viszony a 24.hu-s cikk megjelenése után megszűnt.

A képviselő szerint nincs összeférhetetlenség a vizsgált ügyekben, de az ezzel kapcsolatos tárgyalások megindultak. Közölte, neki tiszta a lelkiismerete, és nem találja aggályosnak a történteket.

A politikus esetén egyébként más ügyben is indult már nyomozás. A képviselő családi birtokán korábban turisztikai beruházások létesültek 60 milliós vissza nem térítendő támogatásból. A pénzből többek között vendégház és turisztikai bemutatóház épült a telken. Tulajdonosként a politikus és édesanyja voltak feltüntetve, bár ezt azóta módosította a képviselő.

Mindemellett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozást rendelt el az ügyben. Az európai uniós források felhasználása miatt

különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanúja merült fel.

(24.hu nyomán)

(Kép forrása: Telex)

 

Valódi Hírek