Így ekézi fizetett hirdetésben a kormánytól független újságírókat a Pesti Srácok szerzője

Számonkéri a „kedves kollégákat”, hogy miért végzik a feladatukat.

Nektek is feltűnt, hogy a >>független<< médiumok tele vannak olyan cikkekkel, amik el akarják venni az emberek kedvét az oltástól?” — kezdi mondandóját Bohár Dániel a kormánypárti, nagy összegű hirdetéseket használó Megafon oldal által szponzorált bejegyzésben.

A Pesti Srácok újságírójaként és a Pesti TV riportereként dolgozó megmondóember szerint „a baloldal a kezdetektől fogva arra játszott, hogy az oltásokkal kapcsolatban elbizonytalanítsa az embereket„. Hogy mi az összefüggés az újságírói tájékoztatás és a „baloldali” (értsd: ellenzéki) politikusok által elmondott, a videóban szerepeltetett, egyébként nem univerzálisan oltásellenes gondolatok között, azt nem említi meg.

A videóban Bohár arról is beszélt, hogy a „felelőtlen hergelés miatt” sokan számonkérték a politikusokat, azonban nem beszélt arról, hogy ez alatt kikre gondol. „A hergelést óvatosabbra vették, a sajtójukat az előtérbe tolták, ahol továbbra is teljes erőbedobással zajlik az elbizonytalanítás” — elemezte a helyzetet.

Majd példákat kezdett mutogatni — bár ne tette volna. Számtalan példa közül kiemelünk három érdekesebbet. A videóban a Pesti Srácok szerzője egy 444-cikket mutatott, amellyel szerinte a „baloldali sajtó” a Szputnyik-vakcinák ellen hergelt.

Alapvető, általános iskolás szövegértési feladat, hogy az általunk olvasott szöveget

az elejétől a végéig végigolvassuk, értelmezzük, majd csak ezután vonjuk le a konzekvenciákat.

Az >>említett<< cikket végigolvasva szembetűnő, hogy a brazil egészségügyi hatóság állásfoglalásáról számolt be a portál, amely szerint nem engedélyezték az országban a vakcinákat, ugyanis „az Anvisa orvosai szerint súlyos rendellenességeket okozhat„.

Nehezen felfogható, hogy a brazil egészségügyi hatóság állásfoglalásának közlése miért számít „a csúnya ellenzéki sajtó” oltásellenes kampányának. Az említett cikket egyébként olyan, politikailag elfogulatlan portálok is szemlézték, mint a Portfolio.

Ezek után a Nyugati Fény cikkét is megmutatta a videóban Bohár. Az >>említett tartalom<< címe a következő: „Annyira gagyi a kínai vakcina, hogy egy harmadik oltás is kell belőle?” Jól látható, hogy a címben nem szerepel deklaráció/megállapítás, csupán egy kérdés látható.

Ez annak kapcsán merült fel, hogy több esetben nem alakult ki megfelelő immunválasz a második Sinopharm-vakcina után sem, ezért felmerült, hogy egy harmadik dózisra is szükség van. Persze, ez is csak a cikk végigolvasása után derül ki, de nem biztos, hogy azt végigolvasta a Pesti Srácok újságírója.

Végül a Telex írását is közli a videóban Bohár, kiragadva egy részletet az eredeti cikkből. Még a videóban is jól látszik, hogy egy idézetről van szó, amely így szólt: „{K}ínaival oltani olyan, mint amikor a kapus felmegy fejelni„.

Ez a mondat egyébként dr. Eörsi Dániel háziorvos szájából hangzott el, aki, >>mint látható<< névvel vállalta a véleményét.

Tehát a kormánypárti újságíró szerint ez a „baloldali” (értsd: nem kormánypárti) médiumok oltásellenes kampánya.

Végül arra is kitért Bohár, hogy „az ellenzéki média” megírta, hogy összeomlott az oltási rendszer, miközben Magyarország már dobogós volt az uniós országok oltási gyakorlatában. „A balos politikusok a médiájukkal karöltve sikeresen megvezették saját olvasóikat” — mondta.

Lehet, hogy a kormányoldalon azt gondolják, hogy a „baloldali” értsd: ellenzéki politikusoknak külön médiumaik vannak. Az viszont, hogy egyes kormánypárti újságírók fizetett hirdetésben nehezményezik, hogy hírt adnak a különböző sajtóorgánumok a világban zajló folyamatokról, arra nincsenek szavak.

Az meg elképesztő arcátlanságra mutat rá, hogy emberéletek veszélyeztetését terhelik a kormánytól független portálokra, mert az újságírók a munkájukat végzik. És az

még szomorúbb, hogy egyes újságírók beszállnak a Fidesz jövő évi választási kampányába.

Idáig jutottunk 2021 Magyarországán.

Bohár Dániel ominózus videója itt látható:

Valódi Hírek