Kövér László gigabüntetéssel akarta elhallgattatni Vadai Ágnest, de ennek meglesz a következménye

Vadai nem az a típus, akinek csak úgy be lehet fogni a száját.

Március végén számoltunk be arról, hogy egyhavi tiszteletdíjával megegyező, azaz 2 058 360 forintos büntetést kapott Kövér Lászlótól, az Országgyűlés elnökétől Vadai Ágnes, a DK alelnöke.

Dömötör Csaba államtitkár egy parlamenti ülésen oltásellenesnek nevezte az ellenzéket, erre kiabálta be Vadai, hogy az államtitkár hazudik.

Kövér erre felszólította, hogy ne kiabáljon, miután pedig erre azt reagálta, hogy muszáj elmondania az igazságot, azt mondta neki, hogy menjen ki a teremből. Erre a képviselő nemmel felelt.

Ezért kapta Vadai Ágnes a gigabüntetést, amit azonban nem hagy annyiban.

Lapunkhoz is eljuttatott közleményében azt írja a politikus:

„Mint ismeretes, az ország házmestere, Kövér László 2 millió forintra büntetett csak azért, mert éltem a parlamenti véleménynyilvánítás egyik legősibb és legelfogadottabb eszközével. Nem először fordul elő, hogy Kövér azokat bünteti meg, akik eközben a hazájukért dolgoznának, ha hagyná őket.

A Demokratikus Koalíció szerint tarthatatlan, ahogy a Fidesz minden eszközzel megpróbálja ellehetetleníteni a választott ellenzéki képviselők munkáját.

Kövér László legújabb ámokfutásával nem csak a szabad véleménynyilvánításhoz fűződő jogomat, de emberi jogaimat is megsértette.

Mivel az orbáni rendszerben már nem számíthatok jogorvoslatra, ezért

nemzetközi fórumokhoz, a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához és a világ parlamentjeit tömörítő Interparlamentális Unióhoz (IPU) fordulok,

hogy így szerezzek érvényt az igazamnak, és a magyar demokráciának!”

Valódi Hírek