Fluor megszólalt a terasznyitással kapcsolatban: Nem akarok részt venni az emberkísérletben

Szerinte korai volt a nyitás a jelenlegi járványhelyzetben.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, szombaton megnyithattak a vendéglátóegységek teraszai és külső terei a fogyasztók számára. Ennek következményeként hétvégén ellepték a vendégek a nagyobb városok tereit. Sok helyen tumultus alakult ki, ugyanis maszk és a megfelelő védőtávolság megtartása nélkül zsúfolódtak össze embertömegek.

Ezzel kapcsolatosan több híresség is kifejezte véleményét. A magyar zenésztársadalom egyik legismertebb szereplője, Fluor Tomi nem rejtette véka alá a véleményét a tömeges teraszozás kapcsán.

Én csak a saját teraszomra ültem ki, mert sejtettem, hogy ez történik majd. Tele volt a város oltatlan fiatallal, egymás hegyén-hátán voltak. Jobban tartok a vírustól annál, mint hogy ilyen tömegbe merészkedjek” — jelentette ki a zenész.

Hozzátette, megérti mások szabadságvágyát, azonban

jelen helyzetben szerinte ez olyan, mint egy emberkísérlet.

Elmondta, a döntéshozóknak még várniuk kellett volna két hetet a terasznyitással.

Péter-Szabó Szilvia Fluorhoz hasonlóan várt volna még a nyitással. Az énekesnő

nemrég vesztette el az egyik rajongóját koronavírus-fertőzés következtében, így különösen átérzi a nyitással járó felelősséget.

Mindemellett örül, hogy megnyithattak a vendéglátóhelyek teraszai, de felhívja a figyelmet, hogy a járványveszély még nem ért véget.

Társaihoz hasonló véleményen van Curtis, aki Facebook-bejegyzésben írta le, hogy

tart a járvány berobbanásától a tömegben szórakozó fiatalok miatt.

Mindemellett azonban sok híresség örült az újranyitásnak, mint Debreczeni Annoni Zita, Király Linda és Dobó Kata is, akik a kormányzati Magyar Turisztikai Ügynökség nyitást népszerűsítő kampányában vesznek részt.

Több politikus, Orbán Viktor mellett például Hollik István is Facebook-posztot tett közzé a nyitás első napjáról. A politikusok különböző vendéglátóegységek teraszain láthatók. Jól láthatóan a terasznyitás népszerűsítésére törekednek, miközben számos egészségügyi szakember, köztük Zacher Gábor a járványhelyzet romlásától tart.

(hvg.hu nyomán)

 

Valódi Hírek