Most érkezett: Pokorni jogerősen pert vesztett a 444 ellen

Hazugsággal vádolta a lapot, a bíróság viszont most döntött a kérdésben.

Első és másodfokon is pert veszített Pokorni Zoltán, Budapest XII. kerületének polgármestere a 444.hu ellen. A pert amit, egy újabb parkolós cikk miatt indított ellenük az önkormányzat – közölte csütörtök délután a lap.

Mint írják, a Fővárosi Ítélőtábla helyben hagyta a Fővárosi Törvényszék ítéletét, és kimondta:

„A cikkben sem valótlan állítás, sem hamis látszatkeltés nem fordult elő. Valótlan tényeket nem közölt, és a valóságot sem tüntette fel hamis színben. Az írásból minden lényeges tényadat megállapítható.”

A parkolással kapcsolatos cikkek arról szóltak, hogy 2019 decemberében a XII. kerület parkolást intéző önkormányzati cége, a Fáber Kft. 870 millió forintos (bruttó 1 milliárd 105 millió forint) megbízást adott a Sessionbase kft-nek. Azaz annak az informatikai cégnek, amely parkolásellenőrzést segítő szoftvereket ad bérbe a kerületi önkormányzatoknak, akik a szolgáltatásért havidíjat fizetnek.

A 444 ugyanakkor kiderítette, hogy miközben az I. kerületben 1,4 millió forint havidíjat számolnak fel, Pokorni kerületében a parkolási cég ennek tízszeresét,

havi nettó 14,5 millió forintot fizet a Sessionbase-nek.

Később kiderült az is, hogy a kerület parkolási cége és az informatikai cég között megkötött szerződés műszaki mellékletét az önkormányzat nem hajlandó nyilvánosságra hozni.

Pokorni 2020 augusztus 4-én egy másik, 444 ellen indított perétől is elállt.

(444.hu nyomán)

Valódi Hírek