Kiderült, mi köze van a közmédiának az őszödi beszédről szóló Gyurcsány-filmhez

Fény derült a kérdésre.

Hétfőn a 168 óra arról írt, hogy már forgatja a közmédia a Gyurcsány Ferenc őszödi beszédéről szóló dokumentumfilmet. A produkció címe „A hazugság ára„, és még a 2022-es választás előtt be akarják mutatni.

A Media1 szerint a stáblistában a közmédia egyik csatornájának korábbi szerkesztője is szerepel. A forgatásra utaló jeleket talált a 168 óra a volt MTV-székház előtt, ahol Baló György kiégett autójára hasonlító gépkocsit is találtak.

A közmédia közleményt írt a forgatással kapcsolatban. A személyeskedésektől sem mentes írásban azt közölték, hogy az MTVA nem forgat semmilyen játék- vagy dokumentumfilmet, és szerződésük sincs erről egyetlen produkciós irodával sem. „Ha lesz ilyen, szólunk” — írták.

Közölték, hogy „ismét sikerült a fake news médiának arcátlan hazugságot terjesztenie„. A kormánypárti politikusok által alkalmazott szóhasználatot teljes egészében átvéve megírt közlemény szerint már a 168 óra cikkének címe is hazugság. A portál tegnapi cikke „Már forgatja a közmédia az őszödi beszédről és a tévészékház ostromáról szóló filmet” címmel jelent meg.

Az MTVA közleménye szerint egyre gyakoribb a „hazugsággyártás” az online média világában. A dokumentumfilmmel kapcsolatos cikk miatt Sánta kutya-díjat ítélnének a 168 órának.

(24.hu/Media 1/168 óra/hirado.hu nyomán)

 

Valódi Hírek