DK: Az OKFŐ lényegében elismerte, hogy a Fidesz halálkormányzást folytat (+videó)

Kibukott az igazság.

Az elképesztően magas halálozási arányok egyetlen oka az lehet, hogy roskadozik az egészségügy — mondta Varga Zoltán a Demokratikus Koalíció online sajtótájékoztatóján kedden.

A politikus kiemelte, hogy korábban a Magyar Orvosi Kamara azt mondta: a lélegeztetőgépre került betegek 95%-át nem tudják megmenteni. A kormány a kijelentésre kézzel-lábbal tiltakozott, most azonban

az Országos Kórház Főigazgatóság főigazgató-helyettese lényegében elismerte a hallottakat,

Dr. Takács Péter azt mondta a Hír TV-ben, hogy a lélegeztetettek 80%-át nem tudják megmenteni.

Ezek elképesztően magas halálozási arányok, amelyeknek egyetlen oka lehet a DK szerint, hogy a magas túlterheltség alatt egy pénz- és szakemberhiánnyal küzdő, 10 év alatt kivéreztetett és tönkretett

magyar egészségügy roskadozik.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány és az elmúlt 10 év egészségügy-ellenes politikája a felelős a világelső magyar halálozásért és a lélegeztetőgépre került betegek alacsony túlélési esélyéért.

„A Fidesz 10 évig semmibe vette, hogy azt kértük, ne rombolja le az egészségügyünket, most pedig itt van ennek az eredménye: a magyarok halnak meg a legnagyobb arányban a harmadik hullámban, és alig van valaki, akit lélegeztetőgéppel sikerülne megmenteni.

Legyen világos, itt nem az ellenzék folytat halálkampányt, hanem a Fidesz folytat halálkormányzást — ez az elmúlt 10 év egészségügy-ellenes politikájának egyenes következménye.”

— mondta el Varga. A videót itt tudod megnézni:

Valódi Hírek