Kásler Miklós úgy tudja, hogy az egészségügy nem omlott össze, és nem is fog (+videó)

Az első két hullám alatt pedig nem haltak meg tömegesen a hazaküldött betegek.

A WHO és az Európai Gyógyszerügynökség állásfoglalása szerint nem lehet oki összefüggés az AstraZeneca-vakcina és vérrögképződés között — mondta el Kásler Miklós, az Emmi minisztere az Életközelben legújabb adásában szombaton.

Ennek ellenére feltehetően a tömeglélektan szélsőséges megnyilvánulása miatt néhány országban átmeneti jelleggel bizonyos korcsoportokra korlátozásokat vezettek be — mondta.

Szerinte nagyon sok a nyitott kérdés a vakcinával kapcsolatban, de a nagy nemzetközi szervezetek szerint oki összefüggést nem lehet kimutatni az AstraZeneca és a vérrögképződéses esetek közt.

Kiemelte, hogy Magyarország az oltások tekintetében rendkívül sikeres.

Biostatisztikusaink megbecsülték az oltás eredményeképpen megmentett emberi életeket, és a 65 év fölötti korosztályt tekintve ez a szám megközelítőleg 3500. Ahogy az átoltottság nő, ez a szám is folyamatosan emelkedik

— tette hozzá. Cáfolta azt az állítást, hogy az első és második hullám alatt a kórházakból hazaküldött betegek tömegesen haltak volna meg.

Kásler úgy gondolja, a magyar egészségügyi ellátórendszer kapcsán az ellenzék részéről rendszeresen hangoztatott vádak is alaptalanok:

„Nem omlott össze, jelen pillanatig sem omlott össze, és minden valószínűség szerint tartani tudja még ebben a rendkívül nehéz helyzetben is a megfelelő szakmai kondíciókat”

— fogalmazott.

A videót itt tudod megnézni:

 

Valódi Hírek